Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Νίκου Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ                                                                 

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του σπουδαίου σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη, γιού του μεγάλου κωμικού Χάρρυ Κλύνν, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 49 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το μουσικόφιλο και καλλιτεχνικό κόσμο.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το ύστατο χαίρε σε έναν αγαπημένο άνθρωπο, ο οποίος έφυγε από κοντά τους ξαφνικά αφήνοντας, όμως, πίσω του ένα πλούσιο έργο που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τις νέες γενιές σκηνοθετών και παραγωγών.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου μέσα σε κλίμα οδύνης.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενος και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι διακριτικοί και να σεβαστούν τον πόνο του για την απώλεια του παιδιού του.

Με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτισε και η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη ενώ συντετριμμένη ήταν και η πρώην σύζυγος και μητέρα του παιδιού του Σάννυ Μπαλτζή με την κόρη τους Λώρα.

Το «παρών» έδωσαν άνθρωποι της μουσικής και του κινηματογράφου. Μεταξύ αυτών οι Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Φαίδων Γεωργίτσης, Πέτρος Τατσόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Ελένη Φιλίνη, Μελίνα Ασλανίδου όπως και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Αντωνιάδης και Μίμης Δομάζος.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Μαίρη Χρονοπούλου και πολλοί άλλοι.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα μετά από πολύμηνη σκληρή αλλά άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, από την οποία τελικά νικήθηκε.

«Δεν έχω προσδοκίες για το μέλλον. Καμία. Ίσως έχει να κάνει με το ροκ εν ρολ αυτό. Το να ζεις τώρα, γρήγορα, όσο είσαι νέος» είχε πει με νόημα σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του.

2541692

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

Το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τριανταφυλλίδη (Εικόνες)

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Τριανταφυλλίδης

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, είχε σπουδάσει κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου στο διάστημα 1990-1992).

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Momus: Amongst Women Only”, που γυρίστηκε στα πλαίσια της πρακτικής του στο τρίτο τρίμηνο των σπουδών του στο Λονδίνο. Η πτυχιακή του ταινία Dogs Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Η ταινία προβλήθηκε και σε διεθνή φεστιβάλ.

Την ίδια χρονιά, το 1993, σκηνοθέτησε σε ασπρόμαυρο super 8 mm φιλμ το video clip για το κομμάτι “Δεν Χωράς Πουθενά” του συγκροτήματος Τρύπες. Ακόμη σκηνοθέτησε και ένα μικρού μήκους σουβενίρ από την συναυλία των Τρυπών στο club Marquee του Λονδίνου.

Το 1995 ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του “Ράδιο Μόσχα” με τους Σβετλάνα Πανκράτοβα, Χάρρυ Κλυνν, Blaine L. Reininger, Kώστα Γκουσγκούνη, Απόστολο Σουγκλάκο και τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Η υπόθεση αφορούσε μία Ρωσίδα χορεύτρια που δουλεύει σε ελληνικό καμπαρέ και γίνεται μήλον της έριδος ανάμεσα στο αφεντικό της, έναν πληρωμένο δολοφόνο και έναν βιολιστή χαρτοπαίκτη. Η ταινία προβλήθηκε στο Πληροφοριακό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μερικούς μήνες αργότερα η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ. Το “Ράδιο Μόσχα” ταξίδεψε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Το 1996 ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γύρισε για λογαριασμό της ΕΤ2 την τηλεταινία “Το Παλτό”, μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ από τον ίδιο και την Ευγενία Λυρούδια με τους Ντίνο Ηλιόπουλο και Βασίλη Διαμαντόπουλο στους ρόλους του πελάτη και του ράφτη αντίστοιχα. Δύο χρόνια αργότερα γυρίζει για λογαριασμό της ΕΤ2, το ντοκιμαντέρ μαμούθ για το συγκρότημα Tuxedomoon με τον τίτλο “No Tears”. Τα γυρίσματα έγιναν με αφορμή την επετειακή συναυλία του συγκροτήματος για τα δεκάχρονα τους στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Παράλληλα ο Νίκος Τριανταφυλλίδης συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για το σενάριο της ταινίας “Μαύρο Γάλα”. Η ταινία ολοκληρώθηκε στα 1999. Πρωταγωνιστούν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάνια Νασιμπιάν, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Θέμις Πάνου, Παναγιώτης Θανασούλης, Άννα Μάσχα, Blaine L. Reininger και ο Κώστας Γκουσγκούνης. Η ταινία πρωτοπροβλήθηκε στο 40ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και δεν απέσπασε καμία διάκριση.

Το 1999, σε ηλικία 70 ετών, ο Αμερικανός μουσικός Σκρίμιν Τζέι Χόκινς επισκέφθηκε την Ελλάδα και έδωσε δύο συναυλίες μετά από πρόσκληση του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος και κινηματογράφησε αυτές τις συναυλίες. Όμως, τελείως αναπάντεχα, δύο μήνες μετά, ο Χόκινς πέθανε. Στην ταινία, εκτός από το ντοκουμέντο του ταξιδιού του Χόκινς στην Αθήνα, υπάρχει σπάνιο υλικό από τις παλαιότερες εμφανίσεις του, καθώς και συνεντεύξεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά. H ταινία απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και το Δεύτερο Κρατικό Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των Κινηματογραφικών Βραβείων Ποιότητας του ΥΠΠΟ.

Ακόμη, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης εργάστηκε ως παραγωγός του ραδιοφώνου (1988-1991) στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM και στο BBC World Service, όταν ζούσε στην Αγγλία. Αργότερα, επανήλθε στο ραδιόφωνο με την εκπομπή “Αισθηματική Αγωγή” μέσα από την συχνότητα του 902 Αριστερά και στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” 105,5 FM.

Το 2002 εγκαινίασε τον συναυλιακό χώρο Gagarin 205, στην οδό Λιοσίων. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Νίκος Τριανταφυλλίδης παραχώρησε την διαχείριση και το management του συναυλιακού χώρου Gagarin 205 στον κινηματογραφικό παραγωγό και επιχειρηματία Λάμπρο Τριφύλλη. Ο ίδιος παρέμεινε στο σχήμα με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή.

 Τον Οκτώβριο του 2014 βγήκε στις αίθουσες το φιλμ νουάρ, με την υπογραφή του, «Οι Αισθηματίες» με τον Χάρη Φραγκούλη, τον Δημήτρη Λάλο, τον Τάκη Μόσχο και την Ηλιάνα Μαυρομάτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή