Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025

Αναβολή εκλογών ζητάει ο Γιωργάκης

ΓΙΑ μια ακόμη φορά ο Γιωργάκης Παπανδρέου επιχειρεί να βραχυκυκλώσει τις διαδικασίες εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ίδιος και ο μηχανισμός του επιχειρούν με πραξικοπηματικό τρόπο να αναβάλουν επ΄ αόριστον την εκλογή προέδρου με πρόσχημα τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Μάλιστα εκτός από την αναβολή ζητάει να εκλεγεί πρόεδρος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία οι συσχετισμοί διευκολύνουν τα σχέδιά του.

Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα την ενότητα του ΚΙΝΑΛ, θα προκαλούσε χαοτική κατάσταση και πολυδιάσπαση του κόμματος. Η απόπειρα του ΓΑΠ να στήσει πραξικόπημα και να ακυρώσει την εκλογή προέδρου έρχεται μετά τη διαπίστωση ότι γι’ αυτόν οι εκλογές είναι χαμένες. Σε δύο δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες έρχεται τρίτος και με τεράστια διαφορά από τον πρώτο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν στην Χαριλάου Τρικούπη είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στις παράλογες απαιτήσεις που ακυρώνουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της αναβολής των εκλογών τάσσονται και δύο απόλυτα αουτσάιντερ, τα οποία δεν έχουν καμία τύχη και είχαν θέσει υποψηφιότητα για να αποκτήσουν ένα ρόλο την επόμενη ημέρα.

Οι κινήσεις από τον μηχανισμό του Γ. Παπανδρέου στο παρασκήνιο εκδηλώθηκαν ακόμη και μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να καταθέσει και επίσημα την πρόταση αναβολής. Δεν αποκλείεται μάλιστα την κίνηση αυτή να κάνει πρώτος ένας άλλος υποψήφιος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το σύστημα Παπανδρέου. Το πραξικόπημα του Γιωργάκη είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Οι εκλογές θα γίνουν στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και θα πρέπει να συμβιβαστεί από τώρα με την ήττα του είπε στην KONTRA κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι το κόμμα δεν μπορεί να παραμένει ακέφαλο και ότι η λύση ενός προσωρινού προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αποδεκτή μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει ένα κοινό πρόσωπο αποδοχής. Αποκλείονται επίσης να θέσουν υποψηφιότητα γι’ αυτή τη θέση όσοι συμμετέχουν στις εκλογές για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 

Στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου επικρατεί προβληματισμός τόσο για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τον εμφανίζουν τρίτο, όσο και για την έλλειψη δυναμικής που παρουσιάζει η υποψηφιότητά του. Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν φαίνεται να παραμυθιάζεται πλέον από τα τσιτάτα του Γιωργάκη, γιατί είναι νωπές οι μνήμες από το Καστελόριζο, τα εφιαλτικά μνημόνια, τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την αποστασία με την ίδρυση ΚΙΔΗΣΟ. Γι’ αυτό τα πραξικοπήματα και η συνωμοσιολογία δεν πρόκειται να τον διασώσουν από ένα νέο διασυρμό.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή