Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο μόνο τον Μάιο‏

Μοιραστείτε το

ΜΕ ΑΙΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ                                                                                                                          

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την τροχαία μόνο το μήνα Μάιο σημειώθηκαν 495 τροχαία ατυχήματα. Σε αυτά έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, 21 ήταν οι σοβαρά τραυματίες και 572 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων προκάλεσε σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.048 παραβάσεις από τις οποίες 922 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
• 925 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 99 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
• 1.757 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
• 630 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 1.357 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 862 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
• 2.715 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com