Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν

Από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη και μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιείται στο METROPOLITAN HOSPITAL προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας και έλεγχος για κήλη στα εξωτερικά ιατρεία  και ώρα 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα στο σπίτι με ένα τηλέφωνο

Σε κτιριακές αλλά και ουσιαστικές αλλαγές για την εξυπηρέτηση των ασθενών, προχωρά η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία του Οργανισμού. Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία των βαριά πασχόντων θεωρείται μάλλον τραγική αφού στα περισσότερα φαρμακεία είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Τι είναι το σύνδρομο του απατεώνα και με ποιο τρόπο καταστρέφει καριέρες

Η επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή σε ένα αφανή αλλά υπαρκτό "σαμποτέρ", στο "σύνδρομο του απατεώνα" (imposter syndrome), που μπορεί να υποσκάψει την ψυχική υγεία και την επαγγελματική σταδιοδρομία αρκετών ανθρώπων.

Δέκα μέθοδοι που εγκρίνουν οι γιατροί για να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να μειωθεί ο πονόλαιμος και όσο και αν σας φαίνεται απίθανο, οι πιο αποδοτικές από αυτές είναι απλές και μπορείτε να τις κάνετε με απλά υλικά στο σπίτι σας.

Ο πονόλαιμος είναι κάτι πολύ ενοχλητικό. Δείτε 10 εγγυημένες μεθόδους για να απαλύνετε τον πόνο άμεσα!

Καρκίνος του μαστού – Συμπτώματα: Τα 9 προειδοποιητικά σημάδια

Ο καρκίνος του μαστού είναι η μια από τις πιο κοινές μορφές της νόσου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί συνιστούν τακτικούς ελέγχους για να εντοπιστεί εγκαίρως ο καρκίνος του μαστού και να αυξηθούν ραγδαία οι πιθανότητες επιβίωσης.

Καλπάζει η εποχική γρίπη: 15 νεκροί σε μία εβδομάδα - Τρία παιδιά στη ΜΕΘ

Σταθεροποίηση της δραστηριότητας της γρίπης το επόμενο διάστημα «βλέπουν» οι ειδικοί

Ολοένα και μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, με τους γιατρούς, τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να επιβαρύνονται συνεχώς.

Ο νέος κοροναϊός «βαφτίστηκε» SARS-CoV-2, ενώ Covid-19 αποκαλείται η νόσος που αυτός προκαλεί

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του νέου κοροναϊού, ο οποίος μετά το αρχικό προσωρινό όνομα του «2019 nCoV» πήρε επίσημη ονομασία, αλλά χωρίς να αποφευχθεί η παρεξήγηση.

ΕΟΔΥ: Ανησυχητική αύξηση σε Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα -Καλπάζει η ηπατίτιδα

 Αλματώδης αύξηση στις νέες μολύνσεις από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, τον ιό HIV και την ιογενή ηπατίτιδα καταγράφεται διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

Αυτό όπως προκύπτει από την τελευταία συνάντηση για τις στρατηγικές που θα ακολουθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περίοδο 2016 - 2021.

Υπέρταση: Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος

Ερευνητές από Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών της Μελβούρνης αποκάλυψαν σε πρόσφατη έρευνά τους πως οι νέοι που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, με συνέπεια τον υψηλότερο κίνδυνο μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας στη μετέπειτα ζωή τους.

Συνεργασία ΜΗΤΕΡΑ με την Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου

Τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών διαδραστικών σεμιναρίων Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την εκπαίδευση νέων ιατρών, μέσω της συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν το ΜΗΤΕΡΑ και η Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου, σ

Γιατί το συναίσθημα της βαρεμάρας είναι απαραίτητο

Ψυχολόγος επιστράτευσε το BBC για να εξηγήσει γιατί η βαρεμάρα είναι πράγματι ένα σημαντικό συναίσθημα, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η βαρεμάρα είναι εντελώς άχρηστη, γιατί δεν προσφέρει κανένας όφελος… Όμως, όπως έδειξε η ψυχολόγος πρόκειται για ένα σημαντικό συναίσθημα και ένας από τους βασικούς λόγους, είναι ό

Γρίπη: 38 οι νεκροί - Λοιμωξιολόγος ΕΟΔΥ: «Φέτος το εμβόλιο δεν ήταν καλό, υπήρξε αλλαγή στον ιό»

Τη ζωή τους έχασαν μέσα σε μία εβδομάδα 17 άνθρωποι μέσα σε μία εβδομάδα

Σε περίοδο έξαρσης βρίσκεται η εποχική γρίπη στη χώρα μας, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί έφτασαν τους 17, με τα θύματα να ανέρχονται συνολικά σε 38.

Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή της χειρουργικής μάσκας (φωτογραφίες)

«Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της απλής χειρουργικής μάσκας είναι ΕΝΑΣ» τονίζει ο ΕΟΔΥ.

 
Οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή της χειρουργικής μάσκας δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με τη χρήση της με δύο τρόπους.

Subscribe to ΥΓΕΙΑ