Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Pac-Man: Το πιο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι στην ιστορία γιορτάζει τα 40 του χρόνια

Πριν από 40 χρόνια ένα νέο παιχνίδι εμφανίστηκε στο Τόκιο, με πρωταγωνιστή ένα μεγάλο κίτρινο στρογγυλό αδηφάγο κεφάλι που τρέχει ιλιγγιωδώς σε ένα κυνηγητό με φαντάσματα μέσα σε έναν λαβύρινθο: έτσι γεννήθηκε ο Pac-Man που έμελε να γίνει το πιο διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ένα στα τέσσερα δημοφιλή βίντεο στο YouTube περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Η μελέτη επισημαίνει ότι ενώ υπάρχει καλής ποιότητας πληροφόρηση διαθέσιμη στο YouTube από κυβερνητικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς, συχνά είναι δυσνόητη και όχι δημοφιλής στους χρήστες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δέουσα απήχηση

Απίστευτο κι όμως… ιαπωνικό: Εικονική αποφοίτηση σε πανεπιστήμιο με χρήση ρομπότ (video)

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης. Έτσι, υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση.

ΕΕ: Η χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι εθελοντική

Οι χώρες σπεύδουν να αναπτύξουν εφαρμογές ιχνηλάτησης για κινητά τηλέφωνα, με την ελπίδα ότι η τεχνολογία smartphone μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουν και πάλι τα σύνορα χωρίς να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κινεζικό διαστημικό «σκουπίδι» 18 τόνων έπεσε κάπου στον Ατλαντικό

Ένας πύραυλος από την Κίνα, βάρους περίπου 18 τόνων, ο Long March 5B, έπεσε στις 11 Μαΐου στη Γη, κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά της δυτικής Αφρικής. Ήταν το τέταρτο βαρύτερο διαστημικό «σκουπίδι» που έχει πέσει ποτέ ανεξέλεγκτα στον πλανήτη μας και το μεγαλύτερο μετά το 1991.

Εικονικά δοκιμαστήρια και ρομπότ που παράγουν ρούχα – Οι τάσεις που κάνουν θραύση στην αγορά λόγω κορωνοϊού

Αυτόνομα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων, εικονικά δοκιμαστήρια ρούχων, αγροτικά ρομπότ και ρούχα με αντιμικροβιακή επικάλυψη είναι μερικές μόνο από τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις στην εποχή του κορωνοϊού, οι οποίες συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην πλατφόρμα τάσεων Horizon Scanning, που αναπτύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδον

7+1 ψηφιακές πλατφόρμες που ήρθαν για να μείνουν -Για συναλλαγές, αιτήσεις, πληρωμές

Σε μια εποχή που οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, οι δήμοι εκ των πραγμάτων οδηγήθηκαν στο να αναπτύξουν τις ψηφιακές δυνατότητές τους.

Γερμανία - Κορωνοϊός: Θα παρακολουθεί μέσω κινητών τους φορείς του ιού

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε α υποστηρίξει τελικά μια εφαρμογή ιχνηλάτησης των φορέων του κορονοϊού με χρήση τεχνολογίας η οποία έχει αναπτυχθεί από τις Google και Apple, εγκαταλείποντας μια λύση που επικρίθηκε επειδή δεν προστατεύει την ιδιωτική ζωή.

Εφεύρεση-Επανάσταση: «Έρχεται η συσκευή που βλέπει ιούς στον αέρα»!

Αισθητήρας που μπορεί να «δει» και να «αισθανθεί» ιούς, που μεταδίδονται στον αέρα, θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης επιδημιών, λένε Ελβετοί επιστήμονες που έχουν αναπτύξει μια συσκευή, η οποία στέλνει ειδοποιήσεις όταν ανιχνεύει υψηλές συγκεντρώσεις Covid-19!

Ημέρα της Γης 2020: Η Google τιμά τον πλανήτη μας με doodle

Η Google με το σημερινό της doodle τιμά την Ημέρα της Γης και συγκεκριμένα την 50η επέτειο από την καθιέρωσή της. "Χαρούμενη 50η επέτειος Γης" σημειώνει η Google στο σημερινό της Doodle, που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της μέλισσας.

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στο TikTok με στόχο την προστασία των ανηλίκων

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στην εφαρμογή που τον τελευταίο καιρό -και ειδικότερα από όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού- έχει «κατακτήσει» τα timeline και τα stories μας, τόσο στο Facebook όσο και σε Instagram.

Google doodle: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο σε όλους τους εργαζομένους σε υπηρεσίες συσκευασίας, αποστολών και παραδόσεων. "Ένα ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους σε υπηρεσίες συσκευασίας, αποστολών και παραδόσεων".

Κορωνοϊός… ως τον Άρη – Απίστευτη έρευνα προσομοίωσης με «οδηγό» την καραντίνα

Οι Γάλλοι διαστημικοί επιστήμονες χρησιμοποιούν την εμπειρία του lockdown λόγω της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ως πείραμα προσομοίωσης για το πως θα είναι η παραμονή σε ένα διαστημόπλοιο στην διάρκεια μιας αποστολής στον Άρη.

Το τηλέφωνο χρησιμοποιείται περισσότερο και από το ίντερνετ κατά την πανδημία

Κάποτε ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δυσεύρετο, ένα προνόμιο για λίγους. Μετά, καθώς η τεχνολογία έκανε άλματα, έγινε ένα ταπεινό, απαραίτητο εξάρτημα, χωρίς καμία αίγλη και εκτός μόδας.

Subscribe to ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ