Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός έκανε την εισήγηση για την 3η δόση

Στην επιτάχυνση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και του χειμώνα, ταυτόχρονα με την αύξηση του ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στους άνω των 60 ετών, εστιάζει η κυβέρνηση.

Εμβολιασμός: Στους τρεις μήνες η 3η δόση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Με ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση - Οι επίσημες οδηγίες

Ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τέσσερις μήνες αντί τους έξι. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, τις οδηγίες για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση.

Πιο συγκεκριμένα:

Εμβολιασμός: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση - Τα πιθανά σενάρια

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν στην αναμνηστική δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τρίτη δόση εμβολίου: Από Δευτέρα τα ραντεβού ακόμα και στους 4 μήνες - Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο κύβος πλέον έχει ριφθεί: η τρίτη δόση θα έρθει νωρίτερα για το σύνολο των ενηλίκων, με δεδομένη τη μετάλλαξη Όμικρον που αλλάζει τα δεδομένα λόγω της ιδιαίτερης μεταδοτικότητάς της και εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες.

Επιτροπή Εμβολιασμών: Εξετάζεται η χορήγηση 3ης δόσης στους άνω των 30 ένα 4μηνο μετά από τη δεύτερη

Προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω ο πληθυσμός έναντι του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε από το Βήμα της Βουλής, ότι ζήτησε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα

Μητσοτάκης για εμβολιασμό: Ζήτησε να ανοίξει η 3η δόση και στους τέσσερις μήνες

Να γίνεται νωρίτερα η τρίτη δόση εμβολίου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε η Επιτροπή Εμβολιασμού εξετάζει το αίτημά του να γίνεται η τρίτη δοση στους 4 μήνες από τη δεύτερη. Την ανακοίνωση την έκανε από τη Βουλή.

ECDC: Χορήγηση 3ης δόσης σε όλους τους ενήλικους - Προτεραιότητα στους άνω των 40

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) Αντρεα Αμον δήλωσε σήμερα ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

Τρίτη δόση εμβολίου: Πιο έντονες οι παρενέργειες για όσους έκαναν AstraZeneca

Ήπιες και σύντομες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσουν και όσοι κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, αυτές μπορεί να διαφοροποιούνται αναλόγως με το ποιο εμβόλιο έκανε κάποιος τις δύο πρώτες δόσεις και με ποιο την τρίτη.

Μητσοτάκης: Ταξίδια εντός ΕΕ μόνο με 3η δόση εμβολίου για τους άνω των 60

Την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε., προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ

Η τρίτη δόση με mRNA δίνει αυξημένη προστασία από ό,τι μετά τις αρχικές δύο

Η προστασία από ένα mRNA εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -είτε Pfizer/BioNTech είτε Moderna- μπορεί να διαρκέσει περισσότερο μετά από μια τρίτη ενισχυτική/αναμνηστική δόση από ό,τι μετά τις αρχικές δύο δόσεις, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική μελέτη.

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιοι δε χρειάζεται να την κάνουν – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ημέρα ανακοινώσεων για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα για το ποιοι δε χρειάζεται να την κάνουν είναι η σημερινή. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μόσιαλος: Σχεδόν μηδενική η πιθανότητα νοσηλείας μετά την τρίτη δόση

"Αν κάνουμε την τρίτη δόση τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας από κορωνοϊό είναι 20 φορές χαμηλότερα σε σχέση με όσους έχουν κάνει την και τη δεύτερη δόση στους άνω των 60 ενώ τα ποσοστά ήπιας λοίμωξης είναι 10 φορές χαμηλότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις".

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τη δεύτερη

Από σήμερα οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους αφού απόψε ανοίγει η πλατφόρμα για τον γενικό πληθυσμό.

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, για όσους συμπλήρωσαν 5,5 μήνες από τη δεύτερη

Ανοίγει αύριο, Παρασκευή βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τρίτη δόση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, θα είναι διαθέσιμη για όσους έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ο Τσίπρας έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου - Το μήνυμα στο Facebook

Με ανάρτηση που έκανε το πρωί του Σαββάτου στη σελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε ότι έκανε την τρίτη - αναμνηστική - δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19.

Στην ανάρτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γράφει:

Χωρίς AstraZeneca η τρίτη δόση εμβολίου - Επιλογή για Pfizer και Moderna

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μείωσης του εξαμήνου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου. Η τρίτη δόση εμβολίου δεν γίνεται με AstraZeneca ή με Johnson, αλλά μόνο με mRna εμβόλια, δηλαδή με Pfizer και με Moderna.

Εμβόλιο - Κορωνοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, και αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία.

Subscribe to τρίτη δόση