Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τρίτη δόση εμβολίου: Προσωρινό «φρένο» της Επιτροπής Εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών

Προσωρινό “φρένο” βάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, στα άτομα άνω των 60 ετών. “Δεν θα προχωρήσουμε εάν δεν υπάρξει έγκριση των Ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών”, αποφάνθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (14/9) οι επιστήμονες, μετά από πολύωρη συνεδρίαση.

Τρίτη δόση εμβολίου: Σήμερα θα σταλούν SMS – Ποιους αφορά, ποιοι θα ακολουθήσουν

Η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την Τρίτη.
 
Συμφώνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ θα ακολουθούσουν, πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, οι άνω των 60 ετών και η πλατφόρμα για τα ραντεβού αυτά θα ανοίγει ανά 48ωρο, για τις ηλικιακές ομάδες ανά πενταετία.

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου Pfizer-BioNTech μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο λοίμωξης Covid-19, δείχνουν δύο νέες επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ. Η προστασία αυξάνεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μετά την έξτρα δόση, αλλά παραμένει ακόμη άγνωστο πόσο διαρκεί αυτό το όφελος.

Το ECDC βάζει «φρένο» στην χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Ανατροπές στον σχεδιασμό των κρατών της Ε.Ε. για την πανδημία ενδέχεται να βάλει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, στην οποία υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα του γενικού πληθυσμού.

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει η τρίτη δόση εμβολίου σε όλους

Το αρχικό σχέδιο είναι η τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα να γίνει μόνο στις ευπαθείες ομάδες, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, όπως παραδέχτηκε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης,

"Κλείδωσε" η τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού - Ποιους θα αφορά

«Κλειδώνει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο σε χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβρη, αν επιχειρησιακά είναι έτοιμο το σύστημα.

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι ειδικές κατηγορίες που πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση εμβολιασμού

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λοξοδρομήσει από την διεθνή επιστημονική κοινότητα υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού κι αυτό είναι κάτι που τονίστηκε στην σημερινή ενημέρωση το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας.

Εμβόλιο: Αντίστροφη μέτρηση για τρίτη δόση το Σεπτέμβριο - Ποιοι θα το κάνουν, αν το εγκρίνει ο ΕΜΑ

Προχωρά παρά τον έντονο καύσωνα, αλλά και την κορύφωση της καλοκαιρινής άδειας ο εμβολιασμός των πολιτών στη χώρα μας, με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να αποδίδει την κάμψη στη χορήγηση δόσεων εμβολίων καθημερινά, στις καλοκαιρινές διακοπές.

Subscribe to τρίτη δόση