Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη με σχεδόν 2 εκατ. νεκρούς

Στο έλεος της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία επιταχύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, βρίσκεται ο πλανήτης. Σε παγκόσμια κλίμακα, η νόσος Covid-19 έχει μολύνει 192.942.266 ανθρώπους κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.143.687.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εκτινάσσει τα κρούσματα παγκοσμίως

Τα εφιαλτικά σενάρια των επιδημιολόγων, που προέβλεπαν ταχεία επικράτηση της Μετάλλαξης Δέλτα, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς τα στοιχεία ανά τον πλανήτη δείχνουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω θέρους.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με τοπικά lockdown

Αν και στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο νέων lockdown, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών και από την αποτελεσματικότητα στην τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Καμπανάκι κινδύνου: Mε μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) που λειτουργεί ως εθνικό παρατηρητήριο για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού καθώς τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως επικρατεί το στέλεχος «Δέλτα» ενώ ταχύτατη και ανεξήγητη εξάπλωση εμφανίζει και το επικίνδυνο

Τρομάζει η εξάπλωση της "Δέλτα" - Τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι εκτιμήσεις

Παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει η μετάλλαξη "Δέλτα", που φέρεται να είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες για το νέο κύμα πανδημίας, το αρχικό στάδιο του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως παρατηρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συναγερμός από τον ΠΟΥ: Ο κόσμος βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύματος της πανδημίας

Τον κώδωνα του κινδύνου σήμανε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, τονίζοντας ότι ο κόσμος βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα στη Γαλλία - Νέο διάγγελμα Μακρόν απόψε, τι θα ανακοινώσει

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου κατά το διάγγελμά του απόψε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός για την εξάλειψη της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού και μπορεί επίσης να ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσω

Τα ανησυχητικά συμπτώματα της μετάλλαξης "Δέλτα"

Ο κορωνοϊός αλλάζει «πρόσωπο» προκειμένου να επιβιώσει. Έτσι αλλάζουν και τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς ανάλογα με τη μετάλλαξη που έχουν κολλήσει - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα;

«Καμπανάκια» χτυπούν οι ειδικοί για την παραλλαγή Δέλτα - Οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

Προειδοποιήσεις για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο σε περισσότερα από 4.000 στέλνουν ειδικοί, ενώ η εικόνα των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη προκαλεί εκ νέου ανησυχία.

Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει νωρίτερα τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Τα στοιχεία που δείχνουν δύσκολο καλοκαίρι

Αλλάζει τα δεδομένα η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα με την ανησυχία να έχει επιστρέψει, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα δύσκολο καλοκαίρι και τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν «έκρηξη» των ήδη αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Διασωληνώθηκε 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος - Ήταν ανεμβολίαστος

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος 49χρονος μοναχός του Αγίου Όρους, που αποτελεί και το “κρούσμα μηδέν” της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω.

Έρευνα για μετάλλαξη Δέλτα: Η μία δόση εμβολίου δεν προστατεύει – Κίνδυνος για νέες παραλλαγές

Η μία δόση των εμβολίων «μόλις που παρέχει κάποια προστασία» από τη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζεται στα συμπεράσματα νέας μελέτης για την παραλλαγή που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, την ώρα που οι επιστήμονες παγκοσμίως απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις ότι μόνο με παγκόσμιο «γκάζι» στους εμβολι

Μεταλλάξεις κορωνοϊού: Στα 121 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα»

Τη γονιδιωματική ανάλυση σε 1.372 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 01 Μαΐου 2021 έως 02 Ιουλίου 2021, ολοκλήρωσε το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Subscribe to μετάλλαξη δέλτα