Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θωμαΐδης - Ψαλτοπούλου: Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα αποφύγουμε lockdown

Τα νοσοκομεία γεμίζουν συνεχώς με νέα κρούσματα και οι ΜΕΘ έχουν ήδη «ξεχειλίσει» αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών καθημερινά, αν δεν αποδόσουν τα υφιστάμενα μέτρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την επιβολή περαιτέρω περιορισμών, όπως έκαναν σαφές με όσα είπαν στην κρατική τηλεόραση ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος

«Έκρηξη» κρουσμάτων και ιικού φορτίου στα λύματα: Μεταξύ 9.000 και 11.000 τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα, με τον ημερήσιο αριθμό να κυμαίνεται μεταξύ 9.000 και 11.000, όπως είπε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Τα προγνωστικά μοντέλα, ωστόσο, που χρησιμοποιεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας δεν δείχνουν την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας.

Θωμαΐδης: Πρόβλεψη για πάνω από 8.000 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Είναι πολύ πιθανό σήμερα να ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα, προέβλεψε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης και εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Θωμαΐδης: Πάμε για 10.000 κρούσματα - Lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός

«Αν συνεχίσει αυτή κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να χτυπήσουν και τις 10.000» δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης

Θωμαΐδης: Σταθερά υψηλό εδώ και 2 μήνες το ιικό φορτίο στην Αττική

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε πως το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες, τοποθετώντας την κορύφωση του στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Θωμαΐδης: Αρκετά υψηλά επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα- Θα αργήσουν να πέσουν

Για το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης.

Όπως ανέφερε πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27% όμως οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο.

Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα λύματα: Δεν βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο

Καμία μείωση στο ιικό φορτίο δεν δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαίδης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής τα στοιχεία αυτά προέκυψαν χθες το βράδυ και αφορούν μέχρι και την Κυριακή.

"Αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα – Παράταση lockdown για άλλες 15 ημέρες"

Η αύξηση των τεστ θα φέρει και αύξηση κρουσμάτων και μέσα στην εβδομάδα θα παρατηρηθεί ύφεση και κορύφωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Κορωνοϊός: Συναγερμός από τα λύματα στην Αττική – Έως και 90.000 οι φορείς

Σε ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Νίκου Θωμαΐδη, καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μείωσή του αναμένεται περίπου δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Subscribe to Θωμαΐδης