Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Βόμβα" Μπόρις Τζόνσον: Η βρετανική μετάλλαξη πιθανόν να συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου

Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία ενδέχεται να συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου των ασθενών, όμως τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι περιορισμένα, σύμφωνα με μια επιστημονική, συμβουλευτική ομάδα της βρετανικής κυβέρνησης.

Έντονη ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Φόβοι για επιτάχυνση 3ου κύματος

Την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις κορωνοϊού εξέφρασε ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Πρέπει να ανησυχούμε αρκετά, με την έννοια ότι είναι πιο μεταδοτικό», τόνισε συγκεκριμένα ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τη «νοτιοαφρικανική» μετάλλαξη – Σημάδια ότι δεν καλύπτεται από τα εμβόλια

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού πιθανώς θα χρειαστούν ανασχεδιασμό φέτος, προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερη προστασία έναντι της νέας «νοτιοαφρικανικής» μετάλλαξης Β1351, καθώς φαίνεται ότι η τελευταία μπορεί να «ξεφύγει» από τα αντισώματα που εξουδετερώνουν προηγούμενες παραλλαγές του ιο

Συναγερμός στις Αρχές: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα μας

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το «OPEN TV» και έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Συνολικά 26 μολύνσεις από τις μεταλλάξεις στην Ελλάδα.

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Βραζιλία - Δεν αποκλείουν οι Βρετανοί να επηρεάζει το εμβόλιο

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που προέρχεται από τη Βραζιλία, να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

ΠΟΥ: Σε 50 χώρες έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη του ιού

Ο αριθμός των χωρών και των περιοχών όπου κυκλοφορεί το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία ανέρχεται σε 50 και σε 20 εκείνο που έχει ταυτοποιηθεί στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οκτώ συνολικά τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ακόμα 4 κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στην Βρετανία εντοπίστηκαν στην χώρα μας. Το ένα μάλιστα από αυτά αφορά γυναίκα που έφτασε την περασμένη εβδομάδα από το Ντουμπάι.

Εντοπίστηκε κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Κίνα

Και στην Κίνα έφτασε η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που είχε εμφανιστεί στη Βρετανία.

Η μετάλλαξη εντοπίστηκε σε ένα εισαγόμενο κρούσμα στην επαρχία Σαντόνγκ στην Ανατολική Κίνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Xinhua.

Γώγος για τη μετάλλαξη του ιού: Αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, την εμφάνιση της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες στη Ρώμη

Σύμφωνα με την Iταλική Εταιρία Ιολογίας, εντοπίσθηκε στην χώρα μετάλλαξη του κορωνοϊού, παρόμοια με την βρετανική.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica αναφέρουν ότι η μετάλλαξη του ιού εντοπίσθηκε στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, όπου φέρεται να κυκλοφορεί από τον Αύγουστο.

Κορωνοϊός - Καναδάς: Ζευγάρι κόλλησε τη μετάλλαξη χωρίς να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό

Δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που έχει παρατηρηθεί στη Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκαν στον Καναδά, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο.

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στη Νιγηρία

Άλλη μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού φαίνεται να έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής ο επικεφαλής του Αφρικανικού οργανισμού ελέγχου της νόσου, προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Νέα μετάλλαξη κορωνοϊού: Πιθανότατα εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική, εξαπλώνεται ταχύτατα

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική φαίνεται ότι μεταδίδεται κατά πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη του ιού, κάτι που ενδέχεται να εξηγεί την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα αυτή, εκτιμούν οι επιστήμονες που την ανακάλυψαν.

Συναγερμός: Και δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δύο περιπτώσεις μία νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.

Και οι δύο επίμαχες περιπτώσεις είναι επαφές κρουσμάτων που έχουν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Subscribe to μετάλλαξη