Πελώνη: Έχει ξεπεράσει το 90% η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών
Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτήρισε την προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, μετά την επιστράτευση, η Αριστοτελία Πελώνη.
Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτήρισε την προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, μετά την επιστράτευση, η Αριστοτελία Πελώνη.
Στις 8 το πρωί παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία στα οποία κλήθηκαν, οι ιδιώτες γιατροί που επ
«Ντροπιαστικό» χαρακτήρισε το χαρτί της επιστράτευσης ο ιδιώτης γιατρός, Στέλιος Δερμιτζάκης αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος είχε δηλώσει εκ των προτέρων εθελοντής.
Μου έλυσε τα χέρια η επίταξη, δήλωσε ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης, γιατρός που επιστρατεύθηκε στη «μάχη» κατά της πανδημίας.
Ξεκίνησε χθες η παράδοση των φύλλων επίταξης στους 206 ιδιώτες γιατρούς που κλήθηκαν στην επιστράτευση για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην Ώρα Ελλάδος για την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού που κορυφώνεται αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το ΕΣΥ.
Έτοιμα είναι τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών προκειμένου να συνδράμουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Συνολικά 206 ιδιώτες ιατρούς αφορά η επίταξη στην οποία προχωρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.
Με την κατάσταση στα νοσοκομεία να θυμίζει σκηνικό πολέμου και τους ιδιώτες γιατρούς να βρίσκονται σε σύγκρουση τόσο μεταξύ τους όσο και με το υπουργείο Υγείας, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η επιστράτευση γιατρών για συνδρομή του ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι δεδομένη μέσα στα επόμενα 24ωρα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου.
Είκοσι ιδιώτες ιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ΙΣΑ και του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας του ΙΣΑ.
Οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος έφτασαν τους 210.
Την ανάκληση της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι συνολικά στη χώρα μας μόνο 8 ιδιώτες ιατροί δήλωσαν πρόθεση να συνδράμουν στο ΕΣΥ, ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνοντας ότι «οι ιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη είναι 170».