Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα λύματα για τις ημέρες των γιορτών

Σταθερά πράσινο παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό επιβεβαιώνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη: Γιατί υπάρχει ανησυχία από τις νέες μετρήσεις στα λύματα, παρά τη σταθεροποίηση

Επιβράδυνση στην βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη. Σταθεροποιείται το ιικό φορτίο στα λύματα και υπάρχει κίνδυνος να ανέβουν και πάλι οι τιμές. Νούμερα αντίστοιχα με του Οκτωβρίου παρατηρεί το ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα!

Μικρή μείωση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης υπολογίζεται και στις τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα για το ιικό φορτίο

Μειωμένο κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση υπολογίζεται το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ

Το Reuters στα άδυτα των ελληνικών εργαστηρίων - Τι αναφέρει για τις μετρήσεις στα λύματα της χώρας μας

Στα άδυτα των ελληνικών εργαστηρίων ανάλυσης για τον κορωνοϊό βρέθηκε το Reuters. «Λίγο πριν από την αύξηση των κρουσμάτων και την επιβολή ενός δεύτερου lockdown στις αρχές Νοεμβρίου, οι χημικοί σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων είχαν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αυστηρότεροι περιορισμοί θα ήταν απαραίτητοι πιθανότατα.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα - Γιατί υπάρχει ανησυχία!

Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου έχει σταθεροποιηθεί το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα!

Κατά 20% μειώθηκε σε εβδομαδιαία βάση το ιιδικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιούν επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Κορωνοϊός: Προβληματίζουν τα ευρήματα στη Θεσσαλονίκη - Σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα

Σημαντική επιβράδυνση παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός μείωσης της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Αισιοδοξία στη Θεσσαλονίκη: Πόσο μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας για τη Θεσσαλονίκη προκύπτει μεταξύ των μετρήσεων στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Αισιόδοξα νέα: Συνεχής μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Τα νέα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τον κορωνοϊό, φαίνεται ότι είναι καλά, καθώς υπάρχει συνεχιζόμενη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης όπως προκύπτει μεταξύ των μετρήσεων στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα στη Θεσσαλονίκη - Αισιοδοξία για επιπέδωση της καμπύλης

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την μελέτη των λυμάτων αυτής της περιόδου στο ΑΠΘ. Ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιπέδωσης της καμπύλης των κρουσμάτων.

Subscribe to λύματα