Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Νέα αύξηση πάνω από 50% στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, με βάση τις καθημερινές μετρήσεις, που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Θωμαΐδης: Σταθερά υψηλό εδώ και 2 μήνες το ιικό φορτίο στην Αττική

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, τόνισε πως το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες, τοποθετώντας την κορύφωση του στη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Θωμαΐδης: Αρκετά υψηλά επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα- Θα αργήσουν να πέσουν

Για το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης.

Όπως ανέφερε πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27% όμως οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Μείωση 27% στα λύματα στην Αττική - Τι λένε οι ειδικοί για το Πάσχα

Η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τα λύματα και τον κορωνοϊό, καθώς και στην υπόλοιπη χώρα, προβληματίζει τους ειδικούς.

Για την ύφεση των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησαν στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης.

Αγωνία για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη - Στα επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου το ιικό φορτίο στα λύματα

Η ανησυχία μετατρέπεται σε αγωνία σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως περιγράφει ο πρύτανης του ΑΠΘ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, ενώ ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Ροηλίδης εκτιμά πως η απότομη αύξηση του ιικού φορτίου "προϊδεάζει γι

Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα λύματα: Δεν βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο

Καμία μείωση στο ιικό φορτίο δεν δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Ν. Θωμαίδης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής τα στοιχεία αυτά προέκυψαν χθες το βράδυ και αφορούν μέχρι και την Κυριακή.

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης στη μέρα με τη μέρα παρακολούθηση των τιμών συγκέντρωσης του κορωνοϊού, που κάνει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στ

Αποθαρρυντικές οι νέες μετρήσεις στα λύματα της Αττικής: Το lockdown δεν μείωσε το ιικό φορτίο

Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα της Αττικής, καθώς παραμένει υψηλό, αλλά σταθερό, το ιικό φορτίο, σύμφωνα με τον καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Στο 70% η εβδομαδιαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Σημαντικά αυξημένο καταγράφεται το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη: Νέα αύξηση 15% στα λύματα

Η ημερήσια διακύμανση του ιικού φορτίου της τελευταίας εβδομάδας επιβεβαιώνει το νέο επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στην πόλη από τις αρχές του Φεβρουαρίου

Κορωνοϊός: Συναγερμός από τα λύματα στην Αττική – Έως και 90.000 οι φορείς

Σε ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Νίκου Θωμαΐδη, καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μείωσή του αναμένεται περίπου δέκα ημέρες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε 180% το ιικό φορτίο στην Αττική - "Ακροβατεί" και η Θεσσαλονίκη

Τα στοχεία από τις τελευταίες μετρήσεις στα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας και αφησυχασμού για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες, το ιικό φορτίο έχει εκτιναχθεί.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Άσχημα νέα στα λύματα – Δείχνουν αύξηση 50% στο ιικό φορτίο

«Βρισκόμαστε ακριβώς στο κρίσιμο εκείνο σημείο, όπου θα φανεί αν ως υπεύθυνοι πολίτες διδαχθήκαμε κάτι από τα όσα τραγικά βιώσαμε το φθινόπωρο», προειδοποιεί ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Αγωνία στη Βόρεια Ελλάδα για το μεταλλαγμένο στέλεχος – Ψάχνουν τρόπο να το εντοπίσουν στα λύματα

Σε σταθερά χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε για μία ακόμη εβδομάδα το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα λύματα για τις ημέρες των γιορτών

Σταθερά πράσινο παραμένει το ιικό φορτίο κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Αυτό επιβεβαιώνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Θεσσαλονίκη: Γιατί υπάρχει ανησυχία από τις νέες μετρήσεις στα λύματα, παρά τη σταθεροποίηση

Επιβράδυνση στην βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη. Σταθεροποιείται το ιικό φορτίο στα λύματα και υπάρχει κίνδυνος να ανέβουν και πάλι οι τιμές. Νούμερα αντίστοιχα με του Οκτωβρίου παρατηρεί το ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι νέες μετρήσεις στα λύματα!

Μικρή μείωση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης υπολογίζεται και στις τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Subscribe to λύματα