Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμβόλια κορωνοϊού: Ποιες είναι οι φυσιολογικές και ποιες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες

Τις αναμενόμενες, κανονικές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό και αυτές που θα πρέπει να δημιουργούν ανησυχία παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός - Παγώνη: Η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει παρενέργειες - Τι είπε για το περιστατικό στην Κέρκυρα

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα μίλησε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη. Όπως υποστήριξε στο MEGA, "υπάρχει ομάδα γιατρών που παρακολουθούν τη νοσηλεύτρια και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο".

Αυστρία: 302 παρενέργειες του εμβολίου σε 200.000 εμβολιασμένους - Τι παρουσίασαν

Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου έως την περασμένη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου και έπειτα από 199.277 εμβολιασμούς που είχαν εισαχθεί στο δελτίο ηλεκτρονικού εμβολιασμού, 302 άνθρωποι στην Αυστρία ανέφεραν πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό Covid 19.

FDA: Αυτές είναι οι πιο συχνές παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Η αμερικανική Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτιμά σε αναφορά, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κατά της Covid-19 δεν παρουσίασε κίνδυνο ασφάλειας που να εμποδίζει την έγκρισή του, ωστόσο παρουσίασαν και τις πιο συχνές παρενέργειές του.

Εμβόλιο Pfizer: Αυτές είναι οι παρενέργειες - Τι αποκαλύπτουν οι εθελοντές

Το εμβόλιο της Pfizer, που ανακοινώθηκε ότι έχει αποτελεσματικότητα 90% στη δημιουργία αντισωμάτων, φαίνεται ότι προκαλεί «σοβαρό πονοκέφαλο», που μοιάζει με hangover και πονόλαιμο. Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις εμβολίων, δεν λείπουν και οι παρενέργειες, που όπως όμως διαβεβαιώνουν οι εθελοντές, είναι προσωρινές.

Subscribe to παρενέργειες