Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Κύπρος είπε «ναι» στην αγορά του εμβολίου SputnikV από τη Ρωσία

Απόφαση για αγορά ποσότητας του ρωσικού εμβολίου SputnikV έλαβε προ 15νθημέρου το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, όταν αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Την είδηση ωστόσο έκανε σήμερα γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Εμβόλιο Sputnik V: Η Ρωσία συμφώνησε με 4 ευρωπαϊκές χώρες για την παραγωγή του

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. 

Η ΕΕ ενδέχεται να εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ως τις αρχές Μαρτίου

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ μιλώντας στην εκπομπή «Βέστι» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία -1».

Μέρκελ: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Ρωσία για το εμβόλιο Sputnik V

Την προοπτική συνεργασίας με τη Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V, άφησε ανοιχτή η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ πάντως ξεκαθάρισε πως το εμβόλιο θα λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Κορωνοϊός: Η Ρωσία θα παρασκευάζει 4 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V μηνιαίως

Περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού θα παράγονται μηνιαίως από τον μήνα Φεβρουάριο, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλέξαντρ Γκίντσμπουργκ.

Κορωνοϊός - Ρωσία: Υποβάλλει για έγκριση στην ΕΕ το Sputnik-V

Αίτηση για έγκριση χρήσης του εμβολίου κατά της Covid, «Sputnik-V», στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υποβάλλει η Ρωσία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμιτρίεβ.

Η Ρωσία άρχισε να εμβολιάζει τους κοσμοναύτες της με το Sputnik-V

Η Ρωσία ξεκίνησε να εμβολιάζει τους κοσμοναύτες της και το προσωπικό που σχετίζεται μαζί τους στην «Πόλη των Άστρων», μια κλειστή πόλη κοντά στην Μόσχα που φιλοξενεί το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας , ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημικής Υπηρεσία (Roskosmos).

Στο 96,2% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που από τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορvνοϊού, ονόματι Sputnik V, δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται στο 69,3% μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και στο 96,2% μετά τη δεύτερη δόση, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο Ramil Khabriyev, μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής παρακολούθησης που εξ

Κορωνοϊός: Το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V» θα στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια

Μικρότερη των 10 δολαρίων θα είναι η τιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού καθιστώντας το, το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) 

Ρωσία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το Sputnik-V

Σε νοσοκομείο στα νότια της Μόσχας εστάλη η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, που θα χρησιμοποιηθεί για τον εμβολιασμό πολιτών. Από την πλευρά του, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί του τοπικού πληθυσμού ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Ρωσία με το Sputnik-V

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι γεγονός στη Ρωσία, ενώ οι πρώτες παρτίδες έφτασαν σε νοσοκομείο στη Μόσχα.

Μάλιστα το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως οι εμβολιασμοί του τοπικού πληθυσμού με το Sputnik-V ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Γιατροί που εμβολιάσθηκαν με το Sputnik-V νόσησαν μεταξύ της 1ης και 2ης δόσης

Όποιος κάνει το εμβόλιο Sputnik-V μπορεί να μολυνθεί από την Covid-19 κατά την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου, καθώς η ανοσία κατά μέσο όρο δημιουργείται την 21η ημέρα μετά την πρώτη ενέσιμη δόση, ενώ σταθερή ανοσία δημιουργείται τρεις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Sputnik-V: Η Ουγγαρία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο

Η Ουγγαρία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Η ανακοίνωση ήρθε από το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, με την Ουγγαρία να λαμβάνει τα πρώτα δείγματα του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει την αγορά του Sputnik-V

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ, απαντώντας στο ερώτημα, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, εφόσον το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του όπως ανακοινώθηκε είναι πιο υψηλό από το επίπεδο αποτελεσματικότητας του ε

Κορωνοϊός - Ρωσία: Γιατροί που εμβολιάστηκαν με το Sputnik-V βγήκαν θετικοί στον ιό!

Ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας, Αλεξέι Κουζνετσόφ, δήλωσε ότι, το γεγονός ότι τρεις γιατροί στην περιοχή Αλτάι που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφθασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό.

Subscribe to Sputnik-V