Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ανατροπή - Θα γίνει τελικά η συνάντηση της AstraZeneca με την Κομισιόν

«Μύλος» με τα εμβόλια. Η AstraZeneca αναφέρει ότι δεν έχει αποσυρθεί από τις συνομιλίες για τα εμβόλια με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σκοπεύει να συναντηθεί με αξιωματούχους της Επιτροπής αργότερα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

«Στα μαχαίρια» Ε.Ε. και AstraZeneca

Να δημοσιεύσει τη σύμβαση για το εμβόλιο κάλεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση την AstraZeneca, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος -απαντώντας στις επικρίσεις- έκανε λόγο για καθυστερημένη απόφαση της Ε.Ε. ως προς την υπογραφή συμβολαίων.

«Μάχη» για τα εμβόλια: Μειώνει τις παραδόσεις η AstraZeneca - H ΕΕ μπλοκάρει τις εξαγωγές της Pfizer προς Βρετανία

Νέο... λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ΕΕ και την AstraZeneca έρχονται να ρίξουν τα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων. Τόσο η Handelsblatt όσο και η Bild γράφουν ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca κατά του κορωνοϊού έχει μικρή αποτελεσματικότητα στα άτομα άνω των 65 ετών.

Βραζιλία: Οι Αρχές ενέκριναν την εισαγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, γνωστή ως Anvisa, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι έδωσε την έγκριση για την εισαγωγή δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 που παρασκεύασε η εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς χρήση στη χώρα.

AstraZeneca: Περισσότερες πληροφορίες για την έγκριση του εμβολίου ζήτησε η EMA

Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πλήρη δεδομένα για να ζητήσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την αδειοδότηση για το εμβόλιο που έχει αναπτύξει μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19, αλλά ο Οργανισμός ανέφερε ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερες πληροφορίες για να δώσει την έγκρισή του για το εν λόγω εμβόλι

Τη Δευτέρα το εμβόλιο της Οξφόρδης στη Βρετανία

Εν αναμονή της έγκρισης του εμβολίου της Οξφόρδης (AstraZeneca) βρίσκεται η Βρετανία και αυτό μάλιστα μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Βρετανικά ΜΜΕ γράφουν σήμερα ότι είναι πολύ πιθανό το εμβόλιο να λάβει πράσινο φως αύριο Δευτέρα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca πιθανότατα είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc ανέφερε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι το εμβόλιο για την Covid-19, που αναπτύσσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη του νέου κορονοϊού.

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Πούτιν για τη συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca για το εμβόλιο

Μια ιστορική στιγμή όσον αφορά τις ενέργειες που γίνονται στον «πόλεμο» ενάντια στον κορωνοϊό είχε καταγραφεί πριν λίγες ημέρες, όταν AstraZeneca και Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία χαρακτ

AstraZeneca: Τι δείχνει νέα έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της

Το εμβόλιο της AstraZeneca φαίνεται πως έχει αποτελεσματικότητα 70% έναντι της ασθένειας Covid-19, σύμφωνα με νέα, ολοκληρωμένα στοιχεία της έρευνας για το σκεύασμα, που δημοσιεύει το ιατρικό περιοδικό «Lancet».

AstraZeneca: 4.000.000 δόσεις του εμβολίου ως το τέλος του χρόνου - Άμεση έγκριση ζητά το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εξετάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παρασκεύασε η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προκειμένου να διατεθεί στην αγορά.

Financial Times: Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης

Την ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca χειρίστηκαν τα αποτελέσματα για το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού αυξάνεται, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν με επιτυχία καθώς έδειξαν μέση αποτελεσματικότητα 70%.

NYT: Λάθη και παρατυπίες δημιουργούν ερωτήματα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η αμφισβήτηση στις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις, δημιουργεί προσκόμματα στην διαδικασία ταχείας ανάπτυξης εμβολίων για τον κορωνοϊό. Το λάθος στη δοσολογία, η κριτική και η απάντηση της εταιρείας.

Ισχυρά αντισώματα στους ηλικιωμένους από το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, το εμβόλιο που αναπτύσσουν, φαίνεται να εξασφαλίζει ισχυρή προστασία στους ηλικιωμένους. Τα καθοριστικά αποτελέσματα της τελευταίας φάσης των δοκιμών του εμβολίου αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Subscribe to AstraZeneca