Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τον ΠΟΥ η επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna

Εγκρίθηκε η επείγουσα χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόκειται για το πέμπτο που επικυρώνεται από τον διεθνή Οργανισμό για τέτοια χρήση, διαδικασία με στόχο να επισπευσθεί η έγκριση του εμβολίου από τα κράτη.

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της Moderna θα αξιολογηθεί για επείγουσα χρήση στις 30 Απριλίου

Το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 θα αξιολογηθεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρισή του για επείγουσα χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος του οργανισμού.

Εμβόλια Moderna: Με 15 δόσεις κάθε φιαλίδιό της - Έγκριση από τον FDA

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το πράσινο φως για την επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna, επιτρέποντάς της να γεμίζει ένα φιαλίδιο με έως και 15 δόσεις, την ώρα που οι ΗΠΑ ποντάρουν στην γρήγορη ανοσοποίηση του πληθυσμού τους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊο

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση ΠΟΥ - Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο Moderna

Συστάσεις για την χορήγηση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω έδωσε η στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων (SAGE) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Moderna: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική

Η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε με επίσημη τοποθέτησή της πως τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει δημιουργήσει.

Εμβόλιο Moderna: Στην Ελλάδα οι πρώτες 8.000 δόσεις

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Προμαχώνα τα πρώτα 8.000 εμβόλια της Moderna.

Τα εμβόλια έφτασαν με ειδικά φορτηγά ψυγεία στο hub Αττικής τα ξημερώματα και αναμένεται να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Εμβόλιο Moderna: «Πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια», λέει ο επικεφαλής της εταιρείας

Το εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 της εταιρείας Moderna είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια περίπου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της σήμερα, αν και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.

«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Moderna

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου της εταιρείας Moderna εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP).

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για την Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Έγινε έτσι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

ΗΠΑ: Νοσηλεύτρια στο Κονέκτικατ η πρώτη που έλαβε το εμβόλιο της Moderna

Μια νοσηλεύτρια από το Κονέκτικατ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε τη Δευτέρα, μπροστά στις κάμερες, με το εμβόλιο της εταιρείας Moderna για την Covid-19, σηματοδοτώντας την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού με αυτό το δεύτερο «όπλο» που έλαβε κατεπείγουσα έγκριση από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές την Παρασκευή.

ΗΠΑ: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης και στο εμβόλιο της Moderna

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού έγινε το δεύτερο που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA), ένα καλοδεχούμενο νέο για μια χώρα που θρηνεί πάνω από 307.000 ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία.

Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια στην Ευρώπη - Πότε εγκρίνεται το εμβόλιο της Moderna

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποχρεώνει τις Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα και νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, για την έγκριση κυκλοφορίας και χρήσης των εμβολίων που έχουν ήδη αναπτυχθεί. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια Pfizer και Moderna - Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) από τις Pfizer/BioNTech και Moderna για τα εμβόλιά τους κατά της COVID-19 είναι «πολύ ισχυρά», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ την Πέμπτη.

Το εμβόλιο της Moderna ήταν έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2020!

Νέο άρθρο της εφημερίδας New York Times, παραθέτει το χρονικό της έρευνας και ανάπτυξης του εμβολίου του κορωνοϊού, το οποίο οι ειδικοί της Moderna κατάφεραν να αναπτύξουν δύο μόλις ημέρες αφότου έλαβαν την γενετική ακολουθία του νέου ιού. Το εμβόλιο απεδείχθη 10 μήνες μετά 94% αποτελεσματικό, κατά τις κλινικές έρευνες σε εθελοντές.

Εμβόλιο Moderna για κορωνοϊό: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές σε εφήβους

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε πως ξεκινάει κλινικές δοκιμές σε εφήβους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Moderna θα ξεκινήσει η χορήγηση των πρώτων δόσεων σε εθελοντές στη φάση 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού σε εφήβους

Subscribe to Moderna