Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμβόλιο Moderna: Στην Ελλάδα οι πρώτες 8.000 δόσεις

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Προμαχώνα τα πρώτα 8.000 εμβόλια της Moderna.

Τα εμβόλια έφτασαν με ειδικά φορτηγά ψυγεία στο hub Αττικής τα ξημερώματα και αναμένεται να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Εμβόλιο Moderna: «Πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια», λέει ο επικεφαλής της εταιρείας

Το εμβόλιο mRNA κατά της COVID-19 της εταιρείας Moderna είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως 2 χρόνια περίπου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της σήμερα, αν και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.

«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Moderna

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου της εταιρείας Moderna εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP).

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna για την Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Έγινε έτσι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

ΗΠΑ: Νοσηλεύτρια στο Κονέκτικατ η πρώτη που έλαβε το εμβόλιο της Moderna

Μια νοσηλεύτρια από το Κονέκτικατ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε τη Δευτέρα, μπροστά στις κάμερες, με το εμβόλιο της εταιρείας Moderna για την Covid-19, σηματοδοτώντας την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού με αυτό το δεύτερο «όπλο» που έλαβε κατεπείγουσα έγκριση από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές την Παρασκευή.

ΗΠΑ: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης και στο εμβόλιο της Moderna

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού έγινε το δεύτερο που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA), ένα καλοδεχούμενο νέο για μια χώρα που θρηνεί πάνω από 307.000 ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία.

Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια στην Ευρώπη - Πότε εγκρίνεται το εμβόλιο της Moderna

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποχρεώνει τις Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα και νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, για την έγκριση κυκλοφορίας και χρήσης των εμβολίων που έχουν ήδη αναπτυχθεί. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια Pfizer και Moderna - Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) από τις Pfizer/BioNTech και Moderna για τα εμβόλιά τους κατά της COVID-19 είναι «πολύ ισχυρά», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ την Πέμπτη.

Το εμβόλιο της Moderna ήταν έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2020!

Νέο άρθρο της εφημερίδας New York Times, παραθέτει το χρονικό της έρευνας και ανάπτυξης του εμβολίου του κορωνοϊού, το οποίο οι ειδικοί της Moderna κατάφεραν να αναπτύξουν δύο μόλις ημέρες αφότου έλαβαν την γενετική ακολουθία του νέου ιού. Το εμβόλιο απεδείχθη 10 μήνες μετά 94% αποτελεσματικό, κατά τις κλινικές έρευνες σε εθελοντές.

Εμβόλιο Moderna για κορωνοϊό: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές σε εφήβους

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε πως ξεκινάει κλινικές δοκιμές σε εφήβους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Moderna θα ξεκινήσει η χορήγηση των πρώτων δόσεων σε εθελοντές στη φάση 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού σε εφήβους

Moderna: Και 90 μέρες μετά τον εμβολιασμό υπάρχουν αντισώματα στον οργανισμό

Το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας Moderna για τον κορωνοϊό παρήγαγε αντισώματα τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν για 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, μια θετική είδηση την ώρα που πολλές χώρες εξετάζουν αν θα το εγκρίνουν.

Εμβόλιο Moderna: Ανταποκρίτρια του AFP περιγράφει γιατί αποφάσισε να γίνει εθελόντρια - Τι λέει για τις παρενέργειες

Μια από τις κρίσιμες στιγμές στην ξέφρενη κούρσα για την παρασκευή ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό είναι η στρατολόγηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έτοιμων να βοηθήσουν στις κλινικές δοκιμές. Μία μεταξύ αυτών των εθελοντών ήταν η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Μαΐάμι, Λεϊλά Μακόρ.

Κορωνοϊός: Η Βρετανία σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Moderna για το εμβόλιό της

Λίγες ώρες αφότου η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 94,5% στην πρόληψη της νόσου, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση του πειραματικού εμβολίου της Moderna Inc κατά του κορωνοϊού.

Subscribe to Moderna