Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 585 νέα κρούσματα - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
Τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ.
Τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ.
Από τα 516 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (20/01) ο ΕΟΔΥ, τα περισσότερα καταγράφονται σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 19/01/2021, ο ΕΟΔΥ, από τα 566 κρούσματα λίγο λιγότερα από τα μισά -τα 256- εντοπίζονται στην Αττική.
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 72 κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 8 περιφέρειες στις οποίες εντοπίζεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα 18/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα 320 κρούσματα τα 139 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 35 στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 12/01/2021 ο ΕΟΔΥ, για την κατανομή των κρουσμάτων ανά την Ελλάδα, προκύπτει ότι τα 364 από τα συνολικά 866 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, τα 99 στη Θεσσαλονίκη, ενώ άλλες 14 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.
Δείτε τον παρακάτω πίνακα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (11/1/2021) ο ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίζονται τα 180 από τα συνολικά 444 κρούσματα, που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.
Στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 56 κρούσματα, ενώ διψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφουν η Αχαΐα, η Λάρισα, η Λακωνία, τα Τρίκαλα, η Κοζάνη και η Αιτωλοακαρνανία.
Μαζί την ανακοίνωση για το πόσα κρούσματα του κορωνοϊός ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και τη γεωγραφική κατανομή τους.
Αναλυτικά, δηλαδή, τις περιοχές στις οποίες ο κορωνοϊός έκανε αισθητή την παρουσία του και σήμερα.
Απότομη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού είχαμε σήμερα 5 Ιανουαρίου καθώς ανιχνεύτηκαν 928 νέες μολύνσεις ενώ ανακοινώθηκαν 40 νεκροί και 405 διασωληνωμένοι, με την Αττική να παραμένει στο "κόκκινο".
Σαφώς μειωμένος είναι ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, με δεδομένο ωστόσο ότι ο αριθμός των ελέγχων που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν επίσης ιδιαίτερα χαμηλός συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή 8.282.
Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 36 συμπολίτες μας κατέληξαν, ενώ 421 (67.0% άνδρες) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», σύμφωνα με το ΕΟΔΥ. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη γεωγραφική κατανομή:
Αιτωλοακαρνανίας 12
Αργολίδας 1
Αρκαδίας 4
Αττικής 341
Αχαΐας 16
Βοιωτίας 16
Γρεβενών 1
Δράμας 6
Έβρου 48
Εύβοιας 5
Τα στοιχεία για την κατανομή των σημερινών 1047 κρουσμάτων κορωνοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.
Από αυτά προκύπτει πως εντοπίστηκαν 327 κρούσματα στην Αττική, 197 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε καμία άλλη περιφέρεια δεν καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Στην Αττική εντοπίζονται τα περισσότερα από τα 617 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (25/12) ο ΕΟΔΥ.
Η Αττική παραμένει «πρωταθλήτρια» στα κρούσματα, καθώς ανιχνεύτηκαν 242 νέα ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 179 κρούσματα. Ανησυχία για τα 47 κρούσματα σε Λάρισα και Έβρο.