Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαγιορκίνης: Το επόμενο διάστημα έχει χαρακτηριστικά υψηλής κρισιμότητας

Στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια και η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει σταδιακή υποχώρηση, τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης: Έχουμε έναν μακρύ, δύσκολο χειμώνα μπροστά μας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε φάση για κοινωνική χαλάρωση, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμη», έστειλε κατά την τοποθέτησή του στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού: Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός

«Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός για την επίδραση της μετάλλαξης που λένε ότι πιθανόν να μεταδίδεται ευκολότερα», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορωνοϊού, που μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, στη Βρετανία και τη Νότια Αφρ

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά βαρύ το φορτίο στα βόρεια της χώρας

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, επισήμανε ότι, «το φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας».

Μαγιορκίνης: Αν η Αττική ήταν σαν τη Θεσσαλονίκη θα είχε πάνω από 2.200 κρούσματα καθημερινά!

Ο επίκουρος καθηγητής ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, περιέγραψε ένα εφιαλτικό σενάριο.

Συγκεκριμένα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως αν η Αθήνα είχε περιέλθει στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, τότε τα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τις 2.200 καθημερινά! 

Κορωνοϊός: Τι είπe ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το εμβόλιο της Pfizer - Καμπανάκι Παπαευαγγέλου για την Αττική

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας, έκανε ειδική αναφορά σχετικά με τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο - Πώς θα λειτουργήσει το lockdown

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν στην περίοδο του lockdown έδωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Yγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Χαρδαλιάς: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και η Μαγνησία - Μαγιορκίνης: Πού οφείλεται η δραματική αύξηση του κορωνοϊού

Η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας από την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάζει σημεία εκθετικής αύξησης, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέ

Κορωνοϊός: Αύξηση 40% των κρουσμάτων στην Αττική - Ποιες περιοχές αλλάζουν Επίπεδο

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Μαγιορκίνης: Στην Αττική τα 240 κρούσματα - Χαρδαλιάς: Δεν εφησυχάζουμε, εφαρμόζουμε τα μέτρα

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μαγιορκίνης: Η μάσκα προστατεύει, η ιατρική δεν είναι δόγμα – Μείωση κρουσμάτων κάτω των 40 ετών

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας ενημερώνουν ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μαγιορκίνης: Η έλευση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού έχει εν μέρει σταματήσει

Με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας να συντηρεί τo κλίμα ανησυχίας, καθώς καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες αρνητικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος αντικαθιστά αυτήν την εβδομάδα τον 

Κορωνοϊός: «Όλο και νεότεροι σε ηλικία οι θετικοί στον κορωνοϊό, πολλοί περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί»

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφορικά με τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: «Μη μας ξεγελά η μείωση των κρουσμάτων, η πανδημία σιγοβράζει»

Ολοκληρώθηκε μετά από 50 λεπτά η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Μαγιορκίνης-ΕΟΔΥ: «Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τώρα Δημοτικά-Γυμνάσια»

«Είμαι σίγουρα υπέρ να ανοίξουμε τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για τώρα», είπε για τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια, το μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Subscribe to Μαγιορκίνης