Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πόρος: Άρση των περιοριστικών μέτρων – Παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης

Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στον Πόρο, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. To νησί ωστόσο παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής.

Άρση μέτρων: Ανοίγουν σήμερα γυμναστήρια, μουσεία, πάρκα, σπα - Ποιοι θα είναι οι κανόνες λειτουργίας

Δώδεκα επιχειρηματικές δραστηριότητες, χώροι πολιτισμού και υπηρεσίες επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου, αποτέλεσμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ανάμεσά τους, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, τα θεματικά πάρκα, τα εποχικά καταλύματα αλλά και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις.

Σταδιακή άρση των περιορισμών τη Δευτέρα για τους τουρίστες από Ιταλία

Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τον Ιταλό ομόλογο του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι αίρονται σταδιακά από τη Δευτέρα οι περιορισμοί. Όπως είπε ο υπουργός, προηγήθηκε μεγάλη συζήτηση για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ιταλίας, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Δένδια είναι «ραγδαίως βελτιούμενα».

Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης - Πώς θα λειτουργούν οι παραλίες

Ανοίγουν σήμερα οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης, με τη χώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην άρση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες λειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες. 

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει από τις 15 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, η περαιτέρω σταδιακή άρση των μέτρων που υιοθετήθηκαν για τον κορωνοϊό.

Άρση μέτρων: Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, περαιτέρω σταδιακή άρση των μέτρων. Ωστόσο, κάποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές και είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν.

Άρση μέτρων: Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια

Νωρίτερα αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό και την επιστροφή στην κανονικότητα. Ήδη μια σειρά επιχειρήσεων έχουν επανεκκινήσει και άλλες αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, τα γυμναστήρια εξεταζόταν να ανοίξουν στο τέλος Ιουνίου.

Αυτές οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν από σήμερα

Από σήμερα, Δευτέρα, 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν πολλές επιχειρήσεις με συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από σήμερα επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

Επιστροφή στα θρανία: Ανοίγουν σήμερα νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

Ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά σήμερα τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι μικροί μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο με νέα δεδομένα στη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη, αλλά και τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τις 25 Μαΐου - Ανοίγουν το ΣΚ οι οργανωμένες πλαζ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων στις μετακινήσεις λόγω του κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ στις 25 Μαΐου θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά σε Αργοσαρωνικό, Αιγαίο και Ιόνιο.

Αρση μέτρων: Επιστρέφει στο σχολείο η Γ' Λυκείου - Ποια καταστήματα ανοίγουν σήμερα

Στη δεύτερη και ενδεχομένως πιο κρίσιμη φάση της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών λόγω κορονοϊού μπαίνει σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου η χώρα, αφού επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους 155.962 εργαζόμενοι και 66.010 επιχειρήσεις λειτουργούν από τις 10 το πρωί μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές στη δεύτερη φάση άρσης των μέτρων

Από σήμερα ξεκινούν να λειτουργού και πάλι 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Subscribe to άρση μέτρων