Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Κοντά στο 20% η ανοσία μέχρι το Πάσχα – Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα σπίτια

Την εκτίμηση ότι θα φτάσουμε σε ένα πολύ καλό ποσοστό ανοσίας έως το Πάσχα λόγω των εμβολιασμών, εξέφρασε κατά την ενημέρωση στο υπουργείο υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μητσοτάκης: Τήρηση των μέτρων μέχρι να χτίσουμε «τείχος» ανοσίας - Πάνω από 16.000 εμβολιασμοί μέχρι τώρα

Εμβολιάζονται 5.000 άτομα την ημέρα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση τόνισε χαρακτηριστικά. Από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Κορωνοϊός: Η φυσική ανοσία μετά από ανάρρωση διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες

Η φυσική ανοσία απέναντι στο νέο κορωνοϊό μετά από ανάρρωση -όχι η τεχνητά προκαλούμενη ανοσία μέσω εμβολιασμού - μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες Αμερικανών επιστημόνων.

Κορωνοϊός – Ανοσία: Ποιοι χάνουν γρηγορότερα τα αντισώματά τους

Νέες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό έρχεται να προσθέσει πρόσφατη μελέτη από το Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία τα ανισχνεύσιμα αντισώματα έναντι του ιού μειώνονται γρηγορότερα στους ασυμπτωματικούς σε σύγκριση με όσους νόσησαν από COVID-19.

Το Sputnik V μπορεί να προκαλέσει ανοσία και σε άλλους κορωνοϊούς

Ανοσία στον εμβολιασθέντα και σε μια σειρά άλλους κορωνοϊούς, μπορεί να προκαλέσει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γνωστό ως Sputnik-V, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι, Αλέξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ενδείξεις ότι τα παιδιά ενδεχομένως δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό όσο οι ενήλικες – Τα «κακά νέα» για την ανοσία

Υπάρχουν προκαταρκτικά στοιχεία ότι τα παιδιά ενδεχομένως δεν μεταδίδουν τον νέο κορωνοϊό όσο οι ενήλικες, δήλωσαν σήμερα, Τρίτη δύο κορυφαίοι βρετανοί επιδημιολόγοι ενώπιον της Βουλής των Λόρδων, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κακό νέο είναι ότι η ανοσία στον άνθρωπο μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

Πόσα είδη τεστ υπάρχουν για τον κορωνοϊό και τι δείχνει το καθένα

Διαγνωστικά για τους ασθενείς με κορωνοϊό, εκτίμηση του ποσοστού του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και του μέτρου της συλλογικής ανοσίας: Υπάρχουν πολλά είδη τεστ για τον SARS-COV-2 και το καθένα έχει συγκεκριμένο ρόλο.

Τεστ RT-PCR ή μοριακά τεστ

Βατόπουλος για κορωνοϊό: Δεν είναι βέβαιο ότι αναπτύσσουμε ανοσία

Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά «σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού το καλοκαίρι και μια ελεγχόμενη αύξηση το φθινόπωρο», εκφράζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ωστόσο αναφέρει πως «ο τουρισμός (αν υπάρξει….) θα είναι όντως ένας αστάθμητος παράγοντας» για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Subscribe to ανοσία