Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γώγος: Πρέπει να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους

Οι ειδικοί ανησυχούν αλλά δεν είναι σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα.

Μάσκα στα σούπερ μάρκετ: Τι συμβαίνει με τα παιδιά - «όχι» κάτω των 3 ετών λέει ο ΕΟΔΥ

Εδώ και λίγες μέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 18/7, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και τους καταναλωτές. Προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ για όποιον δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες.

Μάσκες: Αντίστροφη μέτρηση για την υποχρεωτική χρήση - Πού και πότε θα επιβάλλονται πρόστιμα

Νέοι κανόνες για τη χρήση μασκών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική, τι ισχύει για τους μαθητές, που θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Υποχρεωτική γίνεται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, οπότε και αρχίζει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, η χρήση μασκών.

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από τις 4 Μαΐου - Τι ισχύει με τις πάνινες

Προαιρετική η χρήση της στα σχολεία

Μαζί με την κοινωνική απόσταση, η μάσκα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ακολουθούν, λοιπόν, αναλυτικές οδηγίες για το πού είναι προαιρετική, πού υποχρεωτική η χρήση του και για ποιους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου. 

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό» αναφέρε

Subscribe to υποχρεωτική