Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εστίαση μέτρα: Πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων

Στους 163 ανήλθαν οι έλεγχοι ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διενήργησαν μικτά κλιμάκια της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας) και της ΕΛ.ΑΣ.

Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης - Πώς θα λειτουργούν οι παραλίες

Ανοίγουν σήμερα οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης, με τη χώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην άρση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες λειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες. 

Προ των πυλών το τέταρτο στάδιο χαλάρωσης των περιορισμών: Οι νέοι κανόνες για εστίαση και ταξίδια

Άλλο ένα βήμα προς την ομαλότητα κάνει από αύριο Δευτέρα 25 Μαΐου η χώρα μας, καθώς ανοίγουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ, ενώ θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη.

Παπαθανάσης: Εως τις 15 Ιουνίου θα "ανοίξουν" οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

"Οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης θα ανοίξουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα"

Το παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ταχύτερο άνοιγμα εστίασης-εποχικών ξενοδοχείων μελετά η κυβέρνηση

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει» ει δυνατόν τα επόμενα 24ωρα ένα συνολικό πακέτο για την επαναλειτουργία του τουρισμού, που αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που διέπουν την απελευθέρωση των μεταφορών, στα αντίστοιχα, που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων εστίασης, καθώς

«Μύλος» με την εστίαση – Άλλα λέει ο υπουργός, άλλα ο υφυπουργός

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι αφενός ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά και ένα αίτημα των επαγγελματικών του χώρου, που δοκιμάστηκαν όσο λίγοι από την πανδημία.

Πότε όμως θα ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης; Σ’ αυτό δυστυχώς υπάρχουν πάνω από μία απαντήσεις, αφού άλλα δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και άλλα ο υφυπουργός.

Ένωση Εστιατόρων Θεσσαλονίκης: Το 40% της εστίασης δεν θα ανοίξει- Μόνο το 10% πήρε επιστρεπτέα προκαταβολή

 Το οικονομικό αδιέξοδο λόγω κορωνοϊού δε θα επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις της εστίασης να ανοίξουν, υποστήριξε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για την εστίαση και το σενάριο για μειώσεις στη φορολογία

Ποιες είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης

Η εστίαση είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και γι΄ αυτό η κυβέρνηση θέλει να δώσει ανάσα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Subscribe to εστίαση