Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αυτά είναι τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών

Οι ιοί είναι παθογενετικοί παράγοντες που δρουν μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό τους υλικό στο γονιδίωμα αυτών και χρησιμοποιώντας για τον πολλαπλασιασμό τους τους μηχανισμούς αντιγραφής, μεταγραφής και μετάφρασης του κυττάρου, όπως και τα περισσότερα ένζυμα που χρειάζονται για την επιβίωσή τους

Ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας αυτό το χειμώνα

Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα: νιώθουμε ότι είμαστε ευάλωτοι σε ιώσεις και κρυολογήματα ενώ υπάρχουν πάντα κάποιοι στο περιβάλλον μας που φαίνεται να έχουν ανοσία σε αυτά. Κάθε χρόνο υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι θα προσέχουμε περισσότερο, αλλά τις περισσότερες φορές ξεχνιόμαστε.

Κορωνοϊός: Αμφιβολίες σχετικά με την «καταιγίδα» του ανοσοποιητικού που σκοτώνει ορισμένους ασθενείς

Οι επιστήμονες εγείρουν πλέον σημαντικές αμφιβολίες τι είναι αυτό που προκαλεί την λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», μια αυτοκαταστροφική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που επιδεινώνει σοβαρά την κατάσταση αρκετών ασθενών με Covid-19.

Πώς ένα παλιό κρυολόγημα βοηθά το ανοσοποιητικό να αντισταθεί στον κορωνοϊό

Μερικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος σε ορισμένους ανθρώπους είναι ικανά να αναγνωρίσουν τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, επειδή παλαιότερα οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν εκτεθεί σε άλλους πιο αθώους κορωνοϊούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα.

Τελικά μπορεί το εμβόλιο για τη φυματίωση, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό έναντι του κορωνοϊού; Και Έλληνας στην έρευνα

Ερευνητές σε 4 χώρες, ανάμεσά τους και από το ΕΚΠΑ στην Ελλάδα, θα ξεκινήσουν σύντομα κλινικές δοκιμές ενός παλιού εμβολίου κατά της φυματίωσης για να διαπιστώσουν αν μπορεί να αναζωογονήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιτρέποντάς του να καταπολεμήσει καλύτερα το νέο κορωνοϊό και ίσως να αποτρέψει εξ’ αρχής τη μόλυνση.

Subscribe to ανοσοποιητικό