Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με τοπικά lockdown

Αν και στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο νέων lockdown, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών και από την αποτελεσματικότητα στην τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε εσωτερικούς χώρους με ανοιχτά και κλειστά παράθυρα – Εντυπωσιακά γραφήματα

Εντυπωσιακά γραφήματα παρουσιάζει η εφημερίδα New York Times για το πώς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε μια σχολική αίθουσα σε τρία διαφορετικά σενάρια: όταν τα παράθυρα είναι κλειστά, όταν είναι ανοιχτά και όταν υπάρχει σύστημα εξαερισμού στον χώρο.

Κορωνοϊός: Πολλοί οι ασυμπτωματικοί, αναφέρει έρευνα -Βοηθούν στη σιωπηρή εξάπλωση

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με κορωνοϊό είναι πλήρως ασυμπτωματικοί, επιβεβαιώνει μια νέα επιστημονική έρευνα στην Ιταλία.

Κάτι που πολύ πρόσφατα φάνηκε και στην Ελλάδα, όταν στο ξενοδοχείο μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, αλλά κανένας δεν είχε συμπτώματα.

Εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού - Περισσότερα από 3,6 δισ. άνθρωποι σε καραντίνα

Ξεπέρασαν τους 38.000 οι νεκροί από την πανδημία σε όλο τον κόσμο

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, μεγάλο τμήμα του οποίου βρίσκεται σε καραντίνα. Περισσότερα από 3,6 δισ. άνθρωποι, το 46,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν περιορισμένοι στο σπίτι ή καλούνται από τις αρχές να περιορισθούν.

Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση η ψύχραιμη συμπεριφορά των Ελλήνων

Δημοσίευμα της Daily Telegraph επαινεί τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρά τη γενικότερη τάση τους ως έθνος να παραβιάζουν τους κανόνες.

Γιατί βαδίζουμε «στα τυφλά» με την εξάπλωση του κορωνοϊού

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσίαζε μια ειδυλλιακή κατάσταση αναφορικά με το σύστημα υγείας της χώρας, η σκληρή πραγματικότητα στέλνει άλλα μηνύματα ενώπιον της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΠΟΥ: «Πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Μία ακτίνα ελπίδας βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι ακόμη «πολύ, πολύ νωρίς». Ο διεθνής οργανισμός διαπιστώνει παράλληλα «πολύ μεγάλη επιτάχυνση» της μετάδοσης του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΟΥ: Η εξάπλωση επιταχύνεται – Εξετάστε όλα τα πιθανά κρούσματα

Η πανδημία του κορωνοϊού «επιταχύνεται» αλλά η πορεία της μπορεί να αλλάξει, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας τις χώρες να περάσουν στην «επίθεση» εξετάζοντας όλα τα πιθανά κρούσματα και θέτοντας σε καραντίνα τις κοντινές επαφές όσων μολύνθηκαν.

Κορωνοϊός: Μόνο μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά - Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Νέα αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Εξαιτίας της μη συμμόρφωσης μερίδας πολιτών στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊό, εξετάζεται ακόμα και για ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Subscribe to εξάπλωση