Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 Οκτώβρη

Γιατροί και Νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.  Προκήρυξαν απεργία, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Επιστολή ΟΕΝΓΕ στον Μητσοτάκη: Η εκδήλωση της πανδημίας βρήκε το δημόσιο σύστημα υγείας ανοχύρωτο

Μπορεί να κερδήθηκε χρόνος, αλλά δεν έχετε αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί απευθυνόμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε επιστολή τους με την οποία επίσης αιτούνται συνάντηση μαζί του.

Παπανικολάου: Μέγιστη αθλιότητα της κυβέρνησης η εισβολή ομάδων ΔΙΑΣ στον «Ευαγγελισμό» (Video)

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, ότι οι “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” που λέει ο κ. πρωθυπουργός, θεωρούνται ήρωες μόνο όταν δεν έχουν φωνή, μόνο όταν είναι σκυμμένοι και φιμωμένοι» επεσήμανε ο γγ της ΟΕΝΓΕ ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της Υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός όρθιος, δυνατός απ' αυτή τη δοκιμασία», τονίζει ο γ.γ. του ΚΚΕ.

ΟΕΝΓΕ: Χωρίς προσλήψεις και ΜΕΘ το «Μένουμε Σπίτι» γίνεται «κινδυνεύουμε σπίτι»

Κάλεσμα για πανελλαδική μέρα δράσης στο χώρο της Υγείας, την Τρίτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, απευθύνει σε όλα τα σωματεία των υγειονομικών η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΟΕΝΓΕ: Καμία δέσμευση για θωράκιση του ΕΣΥ από το υπουργείο Υγείας

Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν παρείχε στους νοσοκομειακούς γιατρούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η απάντηση των γιατρών στον πρωθυπουργό: Mας άφησες στον «πόλεμο» χωρίς όπλα

Με τίτλο «Στον πόλεμο χρειάζονται στρατιώτες και όπλα», οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών ζητούν άμεσα προσλήψεις, άνοιγμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επάρκεια σε υγειονομικό υλικό και επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αντιτίθενται στη διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Σε καραντίνα 4 υγειονομικοί υπάλληλοι του Αγίου Σάββα

Η είδηση πως τέθηκαν σε καραντίνα 4 υγειονομικοί υπάλληλοι του Αγίου Σάββα, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Πάνο Παπανικολάου, Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), κατά τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών: Αν δεν σοβαρευτεί το κράτος, πάμε για σενάριο Ιταλίας

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα λόγω κορωνοϊού απευθύνει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και διευθυντής νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

Εκτεθειμένος ξανά ο ΕΟΔΥ - ΟΕΝΓΕ: Σοβαρά κενά στον έλεγχο των ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εντοπίζει «σοβαρά κενά»  στα «πρωτόκολλα» που ακολουθούνται από τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο των ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Subscribe to ΟΕΝΓΕ