Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοιός – Αντισώματα: Αυτοί οι ασθενείς αναρρώνουν ταχύτερα

Η διάρκεια της ανοσίας όσων έχουν ξεπεράσει λοίμωξη από τη νόσο COVID-19 παραμένει ένα από τα πλέον πιεστικά ερωτήματα που στρέφονται γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, με πληθώρα σχετικών ερευνών να καταλήγουν συχνά σε αντιφατικά αποτελέσματα σχετικά με το κατά πόσο, αλλά και για πόσο, οι αναρρώσαντες μπορούν

Το περίεργο φαινόμενο με την «ομίχλη» που παρουσιάζουν όσοι ανάρρωσαν από κορωνοϊό

Χιλιάδες ασθενείς που πέρασαν την Covid-19, ιδίως όσοι είχαν σοβαρά συμπτώματα, αλλά όχι μόνο αυτοί, διαπιστώνουν ότι -ακόμη και μετά την ανάρρωση τους- μια θολούρα στον εγκέφαλο τους εμποδίζει να εργαστούν κανονικά και να λειτουργήσουν στην καθημερινή ζωή τους. Η κατάσταση αυτή, που θυμίζει ομίχλη του νου, χαρακτηρίζεται κατά π

Κορωνοϊός: Γιατί μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά από τον κορωνοϊό ενώ άλλοι αναρρώνουν γρήγορα

Σταδιακά οι επιστήμονες ρίχνουν περισσότερο φως σε ένα από τα πολυπλοκότερα μυστήρια της πανδημίας του κορωνοϊού: Γιατί μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν πολύ σοβαρά από Covid-19, ενώ άλλοι αναρρώνουν γρήγορα.

Κορωνοϊός: Μια 103χρονη Πολωνή νίκησε το φονικό ιό

Μια Πολωνή ηλικίας 103 ετών ανέρρωσε από τη νόσο Covid-19 και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών του Κεντζέρζιν Κόζλε, στη νότια Πολωνία, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Πρόκειται για το πλέον ηλικιωμένο άτομο στη χώρα, που νίκησε τον αόρατο εχθρό.

Κορωνοϊός: Πόσο πρέπει να κρατάει η απομόνωση όσων ανάρρωσαν - Οι 9, οι 3 και οι 10 ημέρες, τι ισχύει

Τα δεδομένα σχετικά με το διάστημα που ανιχνεύεται μολυσματικό φορτίο του κορωνοϊού στους ασθενείς που έχουν νοσήσει είναι περιορισμένα, ωστόσο οι ειδικοί δίνουν πλέον οδηγίες για το πόσες ημέρες θα πρέπει κάποιος να μείνει σε απομόνωση ώστε να μη μεταδώσει τον ιό.

Κορωνοϊός - Ιταλία: 100χρονος ιάθηκε στο νοσοκομείο του Ρίμινι

Εκατοντάχρονος, που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από την νόσο COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, ιάθηκε και πήρε χθες Τετάρτη το βράδυ εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι, στην ακτή της Αδριατικής, στο οποίο νοσηλευόταν, δήλωσε σήμερα στο AFP η Γκλόρια Λίζι, η αντιδήμαρχος της πόλης στην Ιταλία.

Ιράν: Γιαγιά 103 ετών επέζησε από τον κορωνοϊό!

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι μια υπερήλικη 103 ετών στο Ιράν που είχε μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό κατάφερε να αναρρώσει, αψηφώντας τις στατιστικές που δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι οι πλέον ευάλωτοι στη νόσο Covid-19.

Subscribe to ανάρρωση