Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα προς το τέλος της αναμένεται να πληρωθούν τη δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων όσοι δικαιούχοι ήταν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.  

Δώρο Χριστουγέννων: Ξεκινά η πληρωμή για αναστολές και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Καταβάλλεται σήμερα στους λογαριασμούς 1.060.434 εργαζομένων το Δώρο Χριστουγέννων σε όσους μπήκαν σε αναστολή εργασίας το διάστημα Μαΐου - Νοεμβρίου 2020.

Η καταβολή από το κράτος θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως εξής:

Δώρο Χριστουγέννων: Σήμερα η καταβολή του - Δείτε αναλυτικά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον προσδιορισμό και την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2020.

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δώρο Χριστουγέννων: Μικρότερο από τον μισθό για τις αναστολές και πληρωμή σε δυο δόσεις

Στις 21 Δεκεμβρίου οι εργοδότες οφείλουν να καταβάλουν στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο Χριστουγέννων, στο κομμάτι που τους αναλογεί, αφού φέτος θα συνδράμει στην πληρωμή του το κράτος.

Την ίδια ημέρα (21/12), δηλαδή, το υπουργείο Εργασίας θα συμπληρώνει το ποσό που αναλογεί στο κράτος.

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Θα καταβληθεί σε δύο φάσεις

Την απόφαση, σύμφωνα με την οποία από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 καταβάλλεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 (δώρο Χριστουγέννων), υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

ΚΥΑ: Πότε θα πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα δουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που αναλογούν στο κράτος

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ανέφερε ότι, «Η υπουργική απόφαση για το δώρο των Χριστουγέννων θα υπογραφεί αύριο και αυτό θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου».

Σε 3 φάσεις το δώρο Χριστουγέννων - Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Σε δύο δόσεις θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή εργασίας τον μήνα Δεκέμβριο. Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν όλοι το ποσό που δικαιούνται από τον εργοδότη τους για τον χρόνο που δούλεψαν από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα καταβληθεί και πόσα θα λάβουν οι εργαζόμενοι

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΓΣΕΕ: Να καταβληθεί στο ακέραιο το Δώρο Χριστουγέννων

Επιστολή στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με την οποία ζητά τη διατήρηση και εξασφάλιση της καταβολής στους εργαζόμενους ολόκληρου του επιδόματος Χριστουγέννων 2020.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα 2 αναγκαία μέτρα ουσιαστικής στήριξης των νοικοκυριών και των εργαζόμενων (βίντεο)

«Δύο ελάχιστα μέτρα που και οφείλει και μπορεί να κάνει πράξη η κυβέρνηση»: Οι δηλώσεις Αχτσιόγλου, Ξενογιαννακοπούλου και Φωτίου για την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δύο τροπολογιών, για το δώρο Χριστουγέννων και το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης.

Αυτοί θα πάρουν φέτος χριστουγεννιάτικο "μποναμά"

Το λογαριασμό του «χριστουγεννιάτικου μποναμά» στα αδύναμα νοικοκυριά άρχισε να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλή ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα για επέκταση των μέτρων στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις το Δεκέμβριο.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας

Ανακατατάξεις φέρνει στο δώρο Χριστουγέννων 2020 η πανδημία του κορωνοϊού καθώς όσοι έχουν μπει σε αναστολή εργασίας, θα δουν διαφοροποιήσεις στο ποσό που θα λάβουν φέτος. Αναλυτικότερα, η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, προβλέπει: 

Παραδοχή Βρούτση για μειώσεις σε δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Στην παραδοχή πως οι μειώσεις των μισθών μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα φέρουν και μειώσεις στο δώρο χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Subscribe to Δώρο Χριστουγέννων