Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Απριλίου

Παρασκευή 16 Απριλίου και σήμερα είναι ο Ακάθιστος Ύμνος. Σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη Χαρίσσας Νίκης Γαλήνης Καλλίδας και της Αγίας Χιόνας. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη *, Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Απριλίου

Τετάρτη 7 Απριλίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Μάρτυρος Καλλιοπίου εν Πέργη, των Μαρτύρων Ακυλίνας και Ρουφίνου και των συν αυτοίς διακοσίων. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή γιορτή σήμερα.

Σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Απριλίου

Παρασκευή 2 Απριλίου και είναι οι Γ’ Χαιρετισμοί. Σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Οσίου Τίτου του θαυματουργού. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη *.

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Μαρτίου

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμώνται οι Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων, Μάρτυρες Κύριλλος διάκονος και οι συν αυτού παρθένοι και ιερωμένοι. Δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να γιορτάζει σήμερα.

Άγιος Μάρκος επίσκοπος Αρεθουσίων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Μαρτίου

Παρασκευή 26 Μαρτίου σήμερα και είναι του Αγίου Πούλιου του Αναγνώστου, Ιερομαρτύρων εν Γοτθία και οι Β΄ Χαιρετισμοί. Σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Πούλιος, Σύλας, Σύλλας, Σύλος, Σύλα, Σύλια και Σύλη.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Μαρτίου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Ιερομάρτυρος Νίκωνος και των συν αυτώ, Μάρτυρος Δομετίου. Δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να γιορτάζει σήμερα.

Παράλληλη σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας.

Άγιος Νίκων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου

Σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, είναι της Αγίας Δροσίδας και των πέντε Παρθένων. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς *

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα

Παράλληλα, σήμερα είναι:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Μαρτίου

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι του των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας των Μαρτύρων και οι Α΄ Χαιρετισμοί,.

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Μαρτίου

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη του Οσίου Θεοφάνους ομολογητού και του Δίκαιου Φινεέ. Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Θεοφάνης, Φάνης, Θεοφανία, Φάνια, Φανή, Φένια, Φανούλα *.

* Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.

Subscribe to Εορτολόγιο