Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν ήθελα να πω στα παιδιά μου ότι οικογένεια και έρωτας σημαίνει συμβιβασμός και θυσίες»

O Σωτήρης Τσαφούλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη, Μεγάλη Εικόνα με αφορμή τη νέα του σειρά με τίτλο «17 Κλωστές» και μίλησε μεταξύ άλλων για την πατρότητα αλλά και την τέχνη, την τηλεόραση και το θέατρο.
Αναφερόμενος στις δυο κόρες του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για το άγχος του γονιού. «Είχα πάρα πολλά τύψεις για πάρα πολλά χρόνια ότι δεν είμαι καλός μπαμπάς. Παρών είμαι στα παιδιά μου. Την παρουσία μου τη νιώθουν, ακόμη κι όταν είμαι απών. Την παρουσία μου τα παιδιά μου τη νιώθουν πάντα. Όπου και να βρίσκομαι, έχω σταματήσει γύρισμα στη μέση για να μιλήσω στην κόρη μου».
Και συνέχισε: «Το διάστημα που ένιωθα ανεπαρκής ήταν γιατί μεγάλωσα με μια γενιά που έλεγαν το καταραμένο “δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Υπάρχει “δεν μπορω”. Τι είμαστε; Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω και δεν θέλω. Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα “θα μπορούσα να είμαι καλός γονιός και δεν θέλω”. Όχι, θέλω αλλά δεν μπορώ γιατί με κινητοποιούν και άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο βάρος για ένα παιδί να νιώθει ότι στερήθηκες από τη ζωή του πράγματα για να του τα προσφέρεις. Επειδή τα παιδιά μου μπορεί να περάσουν από τον ρόλο της οικογένειας της, μητρότητας ή του γάμου, δεν ήθελα να τους πω ότι οικογένεια και έρωτας σημαίνει συμβιβασμός και θυσίες. Μέσα από τα λάθη μου και τα σωστά μου, αυτό προσπάθησα νσ τους δείξω».
«Βλέπουμε τα παιδιά μας ως προέκτασή μας και όχι ως επέκτασή μας. Γι’ αυτό και την περίοδο της ηλικίας τους που θα έπρεπε να τη γιορτάζουμε ως την αναγέννηση του πραγματικού τους χαρακτήρα, εμείς λέμε “Παναγία μου περνάει εφηβία”. Εφηβία είναι η στιγμή που το παιδί λέει ότι είναι προσωπικότητα από μόνο του και δεν θα ακολουθήσει τα δικά σου απωθημένα», τόνισε στη συνέχεια..
Για το γεγονός ότι μεγαλώνει κορίτσια ανέφερε: «Τη γυναίκα ακόμη δεν την έχουμε αποκαταστήσει πουθενά. Έχω άγχος που τα παιδιά μου είναι γυναίκες. Το μεγαλύτερό μου δίλημμα είναι πως μπορώ να θωρακίσω τα παιδιά μου, χωρίς να τα τρομοκρατήσω».
«Κάθε φορά που δίνω συνέντευξη μόνο να χάσω έχω. Να πω το λάθος πράγμα ή να πω το σωστό πράγμα στη λάθος στιγμή που θα παρεξηγηθεί» είπε αρχικά.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος ανέφερε: «Δεν θα σκηνοθετούσα ποτέ μία ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, εάν δεν είχε κάτι. Εμένα με ενδιαφέρει το τι οδηγεί έναν άνθρωπο εκεί. Μία έρευνα λέει ότι οι οδηγοί της Formula 1 είναι πιο θελκτικοί προς τις γυναίκες, γιατί «φλερτάρουν» περισσότερο με τον θάνατο».
tsafoulias.jpg
Και υπογράμμισε: «Μόνο μέσα από την Τέχνη μπορείς να φωτίσεις και να ξορκίσεις αυτά τα σκοτάδια. Πρόσφατα που το είπα αυτό, άκουσα πολλά σχόλια ότι: κοίτα ποιος μιλάει, αυτός που κάνει σειρές για εγκλήματα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

ΠΗΓΗ: mega.com

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή