Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Οι ανακρίβειες Δένδια για την Μανγκούς

Η αποτυχία του Νίκου Δένδια και της ελληνικής κυβέρνησης στην Λιβύη, συνοδεύεται από ανακρίβειες, που δυστυχώς τους εκθέτουν ακόμα περισσότερο, όπως και τη χώρα δυστυχώς.
Μια από αυτές είναι ότι η Ναιλά Μανγκούς, η υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης έχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία.

Παρουσιάζουμε λοιπόν το εν λόγω Μνημόνιο για την συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης στο πεδίο των υδρογονανθράκων, στις 3 Οκτωβρίου του 2022.

Το οποίο υπογράφει  για την Τουρκία ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και για την Λιβύη ο υπουργός πετρελαίου και αερίου Μοχάμεντ Ουν.

Η Ναιλά Μανγκούς την οποία δεν ήθελε να συναντήσει ο Ν. Δένδιας επειδή δήθεν υπέγραψε συμφωνίες με την Τουρκία, δεν έχει βάλλει υπογραφή ούτε για την πρώτη ούτε για την δεύτερη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν. Θέλουν να ξαναπιάσουν το νήμα των επαφών με την Λιβύη ή όχι; Δικό τους το θέμα.

Το ταξίδι Δένδια και η καταδρομική επιχείρηση στην Βεγγάζη, έφερε  το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Αν η εντολή Μητσοτάκη, μετά την επικοινωνία με τον Αντονι Μπλίνκεν, ήταν να αποκτήσουμε επαφές με την  προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης, το ταξίδι Δένδια έφερε αρνητικά αποτελέσματα.

Αν ο κ. Δένδιας δεν ήξερε τι είπαν Μητσοτάκης-Μπλίνκεν, ας μην πήγαινε στην Λιβύη.

Όπως ήδη γράψαμε στην Kontra η συνολική πολιτική της κυβέρνησης για την Λιβύη είναι καταστροφική.

Οι ισορροπίες  μεταξύ Μητσοτάκη-Δένδια δεν ενδιαφέρουν τη χώρα, μάλλον την βλάπτουν.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή