Έφη Αχτσιόγλου: Να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση για να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά
«Χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο, μεθοδικό, ο οποίος θα δίνει περιεχόμενο στην πολιτική» τόνισε με δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η Έφη Αχτσιόγλου

Μοιραστείτε το
Την προσπάθεια να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιο δυνατός αναγνωρίζει στους συνυποψήφιους της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.
Σε δήλωσή της στο περιθώριο της εν εξελίξει Κεντρικής Επιτροπής, σημείωσε πως τις αιτίες της ήττας «θα πρέπει να τις συζητήσουμε εν κινήσει».
Υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να εμπνεύσει «ξανά έναν κόσμο προοδευτικό, έναν κόσμο και έχει ανάγκη να δει το δικό μας πρόσωπο να είναι δημιουργικό», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.
Την ίδια στιγμή, η Έφη Αχτσιόγλου που άνοιξε την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε ενωτικό στίγμα σε σχέση με τους υπόλοιπους που διεκδικούν την προεδρία.
«Νομίζω πως το σημαντικό είναι ότι έχουμε προσέλθει σε αυτή την πορεία με διάθεση ενωτική και με διάθεση δημιουργική. Όλες οι τοποθετήσεις, είχαμε διαφορετικές αποχρώσεις προφανώς, αλλά είναι συντεταγμένες σε μια προσπάθεια να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιο δυνατός απ’ όλη αυτή τη διαδικασία και νομίζω ότι θα βγει στο τέλος, για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία, όχι για τους εαυτούς μας», διαμήνυσε συγκεκριμένα.
Η δήλωσή της Έφης Αχτσιόγλου
Υποστήριξα στην ΚΕ που συνεδριάζει σήμερα αδρές στρατηγικές γραμμές για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Βρισκόμαστε μετά από μια βαριά πολιτική ήττα όμως εκτιμώ ότι τις αιτίες της ήττας θα πρέπει να τις συζητήσουμε εν κινήσει, δηλαδή ενώ παράλληλα θα ανασυντάσσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας.
Είναι υποχρέωση μας να εμπνεύσουμε ξανά έναν κόσμο προοδευτικό, έναν κόσμο που έρχεται από την αριστερά και έχει ανάγκη να δει το δικό μας πρόσωπο να είναι δημιουργικό. Να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά την επόμενη μέρα. Και για να το κάνουμε αυτό θεωρώ ότι χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο, μεθοδικό, ο οποίος θα δίνει περιεχόμενο στην πολιτική, ο οποίος θα δουλεύει με συγκροτημένο τρόπο, θα αξιοποιεί την τεχνική γνώση, θα δίνει βάθος στις θέσεις και τις προτάσεις του και θα βρίσκεται καθημερινά σε επικοινωνία με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή με τους ανθρώπους που δημιουργούν στην Ελλάδα.
Νομίζω πως το σημαντικό είναι ότι έχουμε προσέλθει σε αυτή την πορεία με διάθεση ενωτική και με διάθεση δημιουργική. Όλες οι τοποθετήσεις, είχαμε διαφορετικές αποχρώσεις προφανώς, αλλά είναι συντεταγμένες σε μια προσπάθεια να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιο δυνατός απ’ όλη αυτή τη διαδικασία και νομίζω ότι θα βγει στο τέλος, για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία, όχι για τους εαυτούς μας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.