Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Αβραμόπουλος: Τι απαντά για την επείγουσα έρευνα της Κομισιόν για το Qatar Gate

Για την επείγουσα έρευνα που ξεκίνησε από την Κομισιόν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το Qatar Gate μίλησε το πρωί της Πέμπτης (22/12) ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει δοθεί καμία εντολή για επείγουσα έρευνα στην ΜΚΟ που συμμετείχε.

«Δέχθηκα πρόσκληση να είμαι μέλος της επιτροπής για την οποία γίνεται λόγος, όταν δεν ήμουν πλέον Ευρωπαϊκός Επίτροπος. Ζήτησα άδεια από τις αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε, την οποία έλαβα κι έτσι μπήκα στην επιτροπή», διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Σε ότι αφορά τον κ. Παντσέρι, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα προβεβλημένο πρόσωπο, το οποίο μάλιστα επί 3 χρόνια ήταν Πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος.

«Οταν διαπίστωσα ότι ο Οργανισμός είχε πέσει σε ατονία, δήλωσα την παραίτηση μου», τόνισε ο κ, Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε, «όσοι ρωτήθηκαν είπαν πως δεν είχα καμιά συμμετοχή στα κακώς κείμενα που ανέκυψαν». «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή για την οποία γίνεται έρευνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη», ολοκλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή