Ασημακοπούλου: Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα email της

Έρευνα σχετικά με την αποστολή μαζικών email σε Έλληνες του εξωτερικού, δίχως τη συγκατάθεσή τους, από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διεξάγει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωση:

Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος.

Οι αντιφάσεις και οι πιέσεις που αυξάνονται

Υπενθυμίζεται πως επιστολή στην Αρχή είχε στείλει και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, έχοντας καταθέσει και ερώτηση στην Κομισιόν, την ώρα που η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στα ΜΜΕ έπεσε σε αντιφάσεις.

Ο ίδιος σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Μετά τις διαμαρτυρίες δεκάδων αποδεκτών για την προφανή και χωρίς προηγούμενο παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, η κυρία Ασημακοπούλου άρχισε να δίνει αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες εξηγήσεις, που άλλαζαν με την πάροδο του χρόνου.

– στην αρχή υποστήριξε, για την «επίθεση λάσπης που δέχομαι», ότι «το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών..
..Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού».

-Πολλοί αποδέκτες των e-mail διαμαρτυρήθηκαν, διαψεύδοντας ότι είχαν παραχωρήσει τα προσωπικά τους δεδομένα στην κυρία Ασημακοπούλου. Οταν σε συνέντευξη της [1] ρωτήθηκε αν οι αποδέκτες «της είχαν παραχωρήσει τα δεδομένα τους», απάντησε: «όχι πάντοτε».

-Αμέσως μετά διέψευσε τον εαυτό της, προσθέτοντας ότι τελικώς είχε πάρει τα δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου».

-Ομως οι εκλογικοί κατάλογοι δεν περιέχουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Αυτό πιστοποίησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την έκταση που πήρε το θέμα [2]. Ετσι όταν ρωτήθηκε ξανά, πρόσθεσε ότι συγκέντρωσε τα email από τα ταξίδια και τις επαφές της, επιστρέφοντας στην πρώτη της εκδοχή!

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού για διαρροή των προσωπικών τους ηλεκτρονικών διευθύνσεων, ζητούν επίσης εξηγήσεις από την κυβέρνηση, ενώ σήμερα δεν μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, γιατί οι browsers, Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge, προειδοποιούν ότι «η σύνδεση δεν είναι ιδιωτική» και ότι «εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας».

Επίσης, κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για το θέμα κατέθεσε και το ΚΚΕ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με σημερινή του ανάρτηση κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως να σταματήσουν να κρύβονται «πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή