Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

3ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλα όσα είπαν στις ομιλίες τους Αχτσιόγλου, Σπίρτζης και Γ. Τσίπρας

Μοιραστείτε το

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Χρ. Σπίρτζης: Αριστοκρατική η αντίληψη ότι μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν καλύτερα από αυτούς που εκπροσωπούν

Την ώρα που τα συμφέροντα κερδοσκοπούν ο ελληνικός λαός στενάζει, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας πως η προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι μόνο πολιτικό ζήτημα, είναι και εθνικό και πατριωτικό καθήκον.

Παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάνοντας λόγο για οικονομικές πολιτικές (όπως το υπερταμείο) που πλήγωσαν τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία. Επίσης, επιχειρηματολόγησε υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της ποσόστωσης του 20% για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για την οποία διαφωνεί η Ομπρέλα, υποστηρίζοντας πως έχει αποτελέσει ομόφωνη απόφαση στο παρελθόν. Τάχθηκε, επιπλέον, υπέρ ενός κόμματος των μελών που θα διαμορφώνουν τα ίδια τις προτάσεις του και καταδίκασε την αριστοκρατική αντίληψη ότι μπορούν κάποιοι να αποφασίζουν καλύτερα από αυτούς που εκπροσωπούν.

Τόνισε ότι απαιτείται συντροφικότητα σε όλα τα επίπεδα στο εσωτερικό του κόμματος, καταδικάζοντας την επίθεση που έγινε προηγουμένως στον Θοδωρή Δρίτσα, ζητώντας όμως να καταδικάζεται, επίσης, η στοχοποίηση συντρόφων, ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, με δημόσιες δηλώσεις, αιχμή που στόχευσε κυρίως προς τα στελέχη της Ομπρέλας.

Ε. Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να έχει σχέδιο και η κοινωνία να είναι σίγουρη ότι θα το υλοποιήσει

Για συνέδριο που διεξάγεται σε μια κρίσιμη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση, έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να έχει σχέδιο και η κοινωνία να είναι σίγουρη ότι θα το υλοποιήσει. Επίσης, υπογράμμισε πως το κόμμα δεν θα πρέπει να είναι εγκλωβισμένο σε μια διαρκή επιβεβαίωση της κυβερνητικής του θητείας, αλλά να γνωρίζει πως μπορεί να κάνει περισσότερα τώρα που δεν υπάρχουν οι καταναγκασμοί των δανειακών συμβάσεων.

Τέλος, χαρακτήρισε κύριο μέλημα που θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί σε όλους αυτούς που θέλει να εκπροσωπήσει.

Γ. Τσίπρας: Δημοσιονομική η αντίληψη για την πολιτική των στελεχών που υπερασπίζονται το μαξιλάρι

Με αυτό το συνέδριο ξημερώνει νέα μέρα ενότητας και εξωστρέφειας, δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, τονίζοντας, όμως ότι αυτή θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει δυόμισι χρόνια νωρίτερα.

Όπως υποστήριξε, για αυτή την καθυστέρηση ευθύνεται ένα οριζόντιο προσωπικό στελεχών που δεν λογοδοτεί στα μέλη και δεν λογοδοτούσε ούτε και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης. Επίσης, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει συστημικό κόμμα, όχι όμως λόγω του ανοίγματος, αλλά επειδή σε μικρή μερίδα στελεχών επικρατεί δημοσιονομική αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου (χωρίς να τον κατονομάσει), κάνοντας αναφορά στο μαξιλάρι και σε όσους το υπερασπίζονται με αντιφατικά, κατά τον ίδιο, επιχειρήματα, λέγοντας ότι δεν γίνεται να λένε ταυτόχρονα και ότι η τότε κυβέρνηση υποχρεώθηκε από τους δανειστές για αυτό και το αποφάσισε γιατί ήταν υπέρ του λαού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.