Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανδρεάδης, ΣΕΤΕ

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Ρεκόρ σε έσοδα και επισκέπτες από τον Τουρισμό το 2016

Ακόμα μία χρονιά ρεκόρ για το ελληνικό Τουρισμό περιμένει ο ΣΕΤΕ το 2016, παρά τις ιδιαίτερες  πιέσεις που έχουν ασκήσει οι προσφυγικές ροές. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) περιμένει εντός της φετινής τουριστικής περιόδου, περίπου  25 εκατ. τουρίστες, αριθμός  που αν επαληθευτεί θα αποτελέσει ακόμα ένα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου, Ανδρέα Ανδρεάδη, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναμένεται τα έσοδα να φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ!

Κόντρα στις δυσκολίες, η προετοιμασία και η σημαντική ελληνική παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, εκτιμάται ότι έχουν υπερκαλύψει τις όποιες δυσκολίες έχουν δημιουργηθεί μέσα στην χρονιά. Συγκεκριμένα, οι στόχοι που έχει θέσει ο  κ. Ανδρεάδης είναι αρκετά υψηλότεροι από την περσινή χρονιά που επίσης είχαν σημειωθεί ρεκόρ σε επισκεψιμότητα και  έσοδα. Το 2015, οι αφίξεις έφτασαν τους  23,6 εκατομμύρια τουρίστες.

Το 2016, η αύξηση των εσόδων θα επιτευχθεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κατά 50% περίπου από Ρώσους  επισκέπτες που αναμένεται να φτάσουν τους 900.000! Με τον Τουρισμό να συνεισφέρει ήδη περίπου το 20% του ΑΕΠ, φέτος αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1%. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Ταξιδιωτικού και Τουριστικού Συμβουλίου, τοποθετούν την συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ κοντά στο 18,5%, στην Ελλάδα, νούμερο σχεδόν διπλό από τον μέσο όρο στην Ευρώπη.

Ο κ. Ανδρεάδης  τόνισε ότι σημαντική προϋπόθεση για την εκπλήρωση της πρόβλεψής του, είναι η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών και η  συνέχιση  των προσφυγικών ροών.

Για το τελευταίο προσέθεσε ότι, ειδικά στα νησιά του Αν. Αιγαίου, όπως την Κω, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, τόνισε πως, θα δουν μία ανάκαμψη από καθυστερημένες κρατήσεις, εάν συνεχίσει να μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, τόνισε ότι, «το θέμα του Grexit υπάρχει ακόμη και σε συνδυασμό με τη μεταναστευτική κρίση δεν προβάλλει την εικόνα της σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα», ενώ στην συνέχεια προσέθεσε πως, το Δημόσιο χάνει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από τη μη αποτελεσματική φορολόγηση τουριστικών υπηρεσιών,  όπως από την ενοικίαση δωματίων ή διαμερισμάτων.