Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Στοπ" στις υψηλές χρεώσεις μέσω πενταψήφιων αριθμών

"Μπλόκο" στις υψηλές χρεώσεις μέσω των υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης (πενταψήφιοι αριθμοί) επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων των υπηρεσιών, προχωρώντας στην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

"Κλειδώνουν" τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους: Τα τελικά ποσά και οι δόσεις

«Κλειδώνουν» τα αναδρομικά 10 μηνών για πέντε συνολικά μειώσεις που αναμένεται να επιστραφούν με δόσεις στους συνταξιούχους.

Τα ποσά θα φτάνουν έως και 15.800 ευρώ στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου ενώ σε άλλα Ταμεία τα αναδρομικά θα φτάνουν έως 8.700 ευρώ, με τον μέσο όρο να κινείται στις 5.500 ευρώ.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση του brain drain

Επίδομα μετεγκατάστασης, επιδότηση μισθού ή εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη Ελλήνων με αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και ειδικό καθεστώς μειωμένης φορολόγησης για φυσικά πρόσωπα που εγκαθίστανται ως φορολογικοί κάτοικοι και συνάπτουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στην Ελλάδα, προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ γι

Από 1 Μαΐου στον αέρα η πρώτη κατοικία - Δημεύεται η περιουσία, μένει το χρέος

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες φαίνεται πως είναι το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Από την Πρωτοµαγιά δεν θα υπάρχει καµία προστασία για την πρώτη κατοικία, που σηµαίνει ότι χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες του ∆ηµοσίου µπορεί να χάσουν τα σπίτια τους.

Σχέδια της κυβέρνησης για μεγάλη μείωση στις εισφορές υγείας για 2 εκατ. μισθωτούς

Μεγάλες μειώσεις στις εισφορές υγείας για 2 εκατ. μισθωτούς εξετάζει το υπουργείο Εργασίας στα πρότυπα των εισφορών που θεσπίζονται από φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου: Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2020 με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Έρχονται 19.463 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2020 – Πού «ανοίγουν» θέσεις

Για το 2020 έχουν υποβληθεί συνολικά 36.546 αιτήματα προσλήψεων από υπουργεία, δήμους και φορείς του δημόσιου τομέα

Αναμορφώνεται ριζικά το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο με βάση το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Ως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις

Για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία τρέχει καθώς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Ασφαλιστικό: Πώς διαμορφώνονται οι συνολικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Τρεις κλίμακες ασφαλιστικών εισφορών για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για περίπου 220.000 επιστήμονες- γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους – και επαγγελματίες, όπως αρτοποιοί και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αναδρομική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και μείωσή της για υψηλότερα εισοδήματα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Επιστολή Σταϊκούρα στις τράπεζες - Γιατί δεν προχωράτε στη ρύθμιση κόκκινων δανείων;

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με επιστολή του, αφήνει αιχμές κατά τραπεζών οι οποίες αρνούνται να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση υπερχρεωμένων δανειοληπτών, που πληρούν τα κριτήρια του υφιστάμενου νόμου.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ