Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα και και σε ποιες υπηρεσίες μειώνεται από την 1η Ιουνίου

Από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου του 2020 θα μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13% σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό αναφέρεται σε σχετική τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες θα είναι χαμηλότερες.

Αναλυτικά τα προϊόντα αυτά είναι τα εξής:

Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ύφεση 6% για φέτος

Με δήλωσή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", τοποθετείται ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης. "Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον τελικά υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Κορυφής, αλλάζει τελείως τα δεδομένα στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Μάχονται" να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στην "μετα-κορωνοϊού" εποχή

Μία ακόμα μάχη επιβίωσης είναι αναγκασμένες να δώσουν οι επιχειρήσεις μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) συμβάλλοντας σε ένα νέο αναπτυξιακό «restart» της ελληνικής οικονομίας.

Επιχειρηματικά Νέα στο Kontra News 29/5/2020

Ανέστης Ντόκας - Επιχειρηματικά Νέα στο Kontra News 10 29/5/2020

 

  • ΕΥΔΑΠ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές 13,9 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο
  • Fourlis: Η διαπραγμάτευση των ενοικίων για τα 160 ακίνητα
  • Creta Farms: Στις 5 Ιουνίου το δικαστήριο για την εξυγίανση

Τεμπονέρας: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας

Όπως τονίζει ο γνωστός εργατολόγος, η κυβέρνηση με τροπολογία, -«που ακόμα και ο ΣΕΒ δεν θα τολμούσε να καταθέσει- για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, επιχειρεί να «βάλει χέρι» στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας»

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζομένους στον τουρισμό-Τι ισχύει με τους εποχικούς

Τις διατάξεις για τους εργαζόμενους που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στην φετινή τουριστική περίοδο αλλά και για τους εποχιακά εργαζόμενους και οι οποίοι απασχολούνται εποχικά στον τομέα των μεταφορών, στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό γενικότερα παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Τι προβλέπεται για μισθούς και ωράρια εργασίας – Όλα τα μέτρα

Aπό 15 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή ο μηχανισμός «συν-εργασία» που δίνει το δικαίωμα σε εργοδότες να μειώνουν έως και κατά 50% το χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας του προσωπικού τους, με το κράτος να καλύπτει το 60% των απωλειών του μισθού.

Συντάξεις Ιουνίου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Πότε θα καταβληθούν οι επικουρικές

Τις συντάξεις Ιουνίου 2020 θα λάβουν σήμερα Παρασκευή, 29 Ιουνίου συνταξιούχοι από τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των συντάξεων έχει αρχίσει από την Παρασκευή, 29 Μαΐου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 2 Ιουνίου του 2020.

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ενισχύσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη της Ευρώπης

Πεπεισμένοι ότι η ΕΚΤ θα ενισχύσει την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία στην προσπάθειά της να βγει από την πολύ βαθύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά ύφεση δήλωσαν οικονομολόγοι στο Bloomberg.

Σ’ αυτά τα προϊόντα μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13% από Δευτέρα – Αναλυτικά παραδείγματα

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ενεργοποιούνται οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, όπως προβλέπονται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη (27/05), ώστε να βοηθηθεί και ο χώρος της εστίασης, που άνοιξε τη Δευτέρα (25/05).

Επιχειρηματικά Νέα στο Kontra News 28/5/2020

  • Mytilineos: 2 χρόνια νωρίτερα προπληρώνει δάνειο  300 εκατ. ευρώ
  • Λουκέτο για 2 χρόνια στο Πόρτο Καρράς
  • Forthnet: Σήμερα οι υπογραφές για τη πώληση στην United Group
  • Star Bulk Carriers: Επέστρεψε σε κερδοφόρο α΄τρίμηνο (2,75 εκατ. $)

Νίκος Παπαθανάσης: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από Δευτέρα

Ο Νίκος Παπαθανάσης Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Επι Του Πιεστηρίου με τον Μάκη Κουρή και τον Γιώργο Σιαδήμα

 

►Δεν βοήθησε ο καιρός την εστιάση

►Επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και ακολουθούν τα εποχικής

 

 

 

Σταϊκούρας: Πού θα διατεθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης – Από Δευτέρα το πρόγραμμα SURE

Τον Οκτώβριο θα καταθέσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτεραιότητές της για την αξιοποίηση των πόρων που της αναλογούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» που πρότεινε η Κομισιόν.

Μετά την ολοκλήρωση στόχων και σε δόσεις η εκταμίευση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Από φέτος τον Οκτώβριο θα είναι δυνατή η υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των πρώτων εθνικών σχεδίων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Γαλλία: Ο Λεμέρ ελπίζει πως το πακέτο ανάκαμψης 750 δισ. της ΕΕ θα εγκριθεί εντός εβδομάδων

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε σε δηλώσεις τους στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, την ελπίδα πως η ΕΕ θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες όσον αφορά την πρόταση να καταρτιστεί πακέτο ύψους 750 δισ. ευρώ για υποστηριχθεί η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

WIND Ελλάς: Με ανοδική πορεία ξεκίνησε το 2020

Καταγράφοντας  17 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, από τις αρχές του 2016, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της WIND αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4,1%, φθάνοντας στα 125,6 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDAaL σημείωσε αύξηση κατά 1,9% ετησίως, στα 32,3 εκατ. ευρώ. 

e-ΕΦΚΑ: Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές του Απριλίου

Εκδόθηκε έγγραφο του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις ή εργοδότες, για το διάστημα έως την απαγόρευση λειτουργίας τους με κρατική εντολή ή έως την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των απασχολουμένων τους, και, αποκλειστικά, για τις ασφαλιστικές εισφορές που δηλώνουν στην Αναλυτική Περιο

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ