Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) παροχές, ύψους 177.459.568 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα καταβληθούν:

- Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 242.632 δικαιούχους, συνολικού ύψους 53.554.965 ευρώ.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε πιστώνονται τα 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο

Οι εργαζόμενοι που δηλώθηκαν ότι τελούν σε αναστολή σύμβασης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Παράλληλα την επιδότηση του μισθού για τον μηχανισμό “Συν-Εργασία” θα λάβουν και οι 158.364 δικαιούχοι.

Είναι απίστευτο! Έκαναν λάθος στα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά των συνταξιούχων

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι συνταξιούχοι για τα κουτσου­ρεμένα αγρίως αναδρομικά (αντί για 3,9 δισ. ευρώ θα δοθούν μόλις 1,4 δισ.) και πολλοί από αυτούς οργίστηκαν από τα ποσά που κατατέ­θηκαν. Αλλά περίμεναν και άλλα είδαν στο λογαριασμό τους.

Πτωχευτικός κώδικας: Δίνει αέρα στα αρπακτικά να πάρουν τα σπίτια των πολιτών

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Ο πτωχευτικός κώδικας που προκάλεσε την ομόθυμη καταδίκη της αντιπολίτευ­σης, πράγμα όχι και τόσο συχνό, καθώς και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονο­μικών Χρήστου Σταϊκούρα, χαρακτη­ρίστηκε από οργανώσεις ως νόμος Φρανκεστάιν.

Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: Ποιοι και μέχρι πότε πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση

Έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 μπορούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ να υποβάλουν εκ νέου αίτηση προκειμένου μην χαθεί η έκπτωση ρεύματος στον λογαριασμό τους.

Ακίνητα: Οι διορθώσεις σε λάθη και και παραλείψεις για να κερδίσετε έκπτωση φόρου

Την ευκαιρία σε περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40%  ενοίκια να διορθώσουν τη δήλωση Covid που έχουν υποβάλει προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου 30% για τα «χαμένα» ενοίκια δίνει τώρα η ΑΑΔΕ.

Αναδρομικά: Ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν οι υπόλοιποι δικαιούχοι

Από σήμερα το πρωί μπορούν να εισπράξουν τα αναδρομικά που δικαιούνται μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου από το γκισέ των τραπεζών οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6,8).

Πώς πληρώνεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για την 28η Οκτωβρίου δίνουν από κοινού η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Πώς πληρώνεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για την 28η Οκτωβρίου δίνουν από κοινού η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Μόνο με ένα κλικ τα αναδρομικά που δικαιούστε στον e-ΕΦΚΑ

Σε λειτουργία έθεσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων», στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων σχετικά με τα αναδρομικά

Ποιοι και γιατί δεν είδαν συντάξεις και αναδρομικά στους λογαριασμούς τους - Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην δουν στους λογαριασμούς τους ούτε... ευρώ. Αρκετοί μάλιστα, έλαβαν τα αναδρομικά αλλά δεν πληρώθηκαν τη σύνταξή τους

Κοντοζυγώνει η "Black Friday": Πότε πέφτει - Τι θα συμβεί με τις ουρές

Σε περίπου έναν μήνα από τώρα, στις 27 Νοεμβρίου, πέφτει η φετινή «Black Friday», η ημέρα που οι καταναλωτές περιμένουν κάθε χρόνο για να αναζητήσουν συμφέρουσες προσφορές και να πραγματοποιήσουν φθηνές αγορές. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό η φετινή «Black Friday» δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ