Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιώργος Πιτσιλής: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 1,8 εκατ. επισκέψεις στην εφορία εν μέσω πανδημίας

Κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι φορολογούμενοι γλίτωσαν περισσότερες από 1, 8 εκατομμύρια επισκέψεις στις εφορίες εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ για φυσικά πρόσωπα, επαγγελμ

Εργαζόμενοι: Ποιες νέες άδειες έρχονται - Ποιοι θα τις δικαιούνται

Νέες και περισσότερες άδειες για εργαζόμενους περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά το Πάσχα. Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", προβλέπονται τα εξής:

1. Άδεια σε πατέρες εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης

Εργασιακά Επι του Πιεστηρίου: Αλέξης Μητρόπουλος (Εργατολόγος) - Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών)

Αλέξης Μητρόπουλος (Εργατολόγος) - Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή

Κώστας Μελάς: Εφικτή η διαγραφή χρέους; - Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την Οικονομία

Ο Κώστας Ι. Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή

Aegean: Ζημιές 228 εκατ. ευρώ το 2020 – Μείωση επιβατών κατά 65%

Καθαρές ζημίες μετά από φόρους στα 227,9 εκατ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 415,1 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2020 ανακοίνωσε η Aegean Airlines για μία χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η οποία έπληξε ιδιαίτερα τον κλάδο του ταξιδίου.

Η MYTILINEOS διασφαλίζει μία νέα Σύμβαση Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αυστραλία μέσω της τεχνολογίας Blockchain

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ενισχύει τη θέση του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας στη διεθνοποιημένη αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά της Αυστραλίας, ξεκινώντας συνεργασία με την QEnergy (μέρος της Ion Holdings) μέσω της υπογραφής Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας (Power Purchase Agreeme

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ μετά το Πάσχα - Οι δικαιούχοι

Μηνιαίες αυξήσεις άνω των 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ θα λάβουν μετά το Πάσχα περίπου 500.000 συνταξιούχοι που έχουν 30 έτη και άνω ασφάλισης. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ετοιμάσει τις μηχανογραφικές εφαρμογές που θα «τρέξουν» τους επανυπολογισμούς σε 1 εκατ.

Ποιος διαδέχεται τον Ι. Αγγελικούση στον ναυτιλιακό Όμιλο

"Έφυγε" από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 73 ετών ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Στην ανακοίνωση της οικογένειας Αγγελικούση, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο εφοπλιστής «απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του», ενώ είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου.

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας - Πότε ανεβάζει ρολά η εστίαση

Πότε ανοίγουν εμπορικά κέντρα, εστίαση και κέντρα αισθητικής. Ο οδικός χάρτης για επιστροφή στην κανονικότητα.

Χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσουν σύντομα κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα.

Από Δευτέρα τα επιδόματα και το δώρο Πάσχα για ανεργία

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ποιοι δεν θα καταβάλουν εισφορά αλληλεγγύης και το επόμενο έτος

Από την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης απαλλάσσονται και το 2022 οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και όσοι έχουν μερίσματα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνονται επιδόματα και Δώρο Πάσχα

Τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα η πληρωμή των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα

Τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 θα προπληρώσει ο ΟΑΕΔ την τακτική επιδότηση ανεργίας, την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων. Επίσης την ίδια μέρα ο Οργανισμός θα καταβάλει και το Δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι - Πώς να το υπολογίσετε

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου θα καταβληθεί το Δώρα Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ εαν ο εργοδότης επιθυμεί μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. 

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Τι πρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αίτηση

Στο Help Desk του προγράμματος: https://digital-access.gov.gr/voitheia μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ που αφορά την αγορά tablet/laptop.

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή την Παρασκευή - Ποιους αφορά

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ σε 505.866 δικαιούχους εργαζόμενους. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 250.416.507,37 ευρώ, από τον Ε.Φ.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ