Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

3 «ιταλικά» πιάτα που οι Ιταλοί δεν τρώνε

Στη προσπάθεια μας να ανανεώσουμε τον γευστικό μας χάρτη, να εντάξουμε νέες γεύσεις συχνά κάνουμε λάθη και διαστρεβλώνουμε λίγο την πραγματικότητα.

Η ιταλική κουζίνα έχει πολλούς φαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά η κουζίνα της Ιταλίας με αυτά που τρώνε στα ιταλικά εστιατόρια άλλων χωρών διαφέρει λίγο.

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο παϊδάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Η συνταγή της Ημέρας: Σκαλοπίνια με σπαράγγια

Πολύς λόγος γίνεται για τις υπερτροφές που έχουν προστεθεί στο διαιτολόγιό μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια υλικά που είναι από παλιά κοντά μας και ενώ δεν κάνουν μεγάλη εντύπωση, έχουν εξαιρετικές ιδιότητες.

Παστίτσιο παραδοσιακό

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το παραδοσιακό παστίτσιο της μαμάς θα είναι πάντα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας! Συνταγή κλασική και αγαπημένη, με όλα τα μυστικά της
 

Πεντανόστιμο κέικ καρότου

Υλικά Συνταγής
Για το κέικ
300 γραμ. σπορέλαιο
200 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
4 αυγά (θερμ. δωμ.)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γραμ. τριμμένο καρότο
100 γραμ. καρύδια
100 γραμ. σταφίδες
Στερεά υλικά

Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Σπανάκι 1 κιλό
  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια 4 ψιλοκομμένα
  • Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη
  • Αυγά 4 τεμ
  • Ελαιόλαδο 3/4 ποτήρι νερού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Δυόσμο 1 κουταλάκι γλυκού

Εύκολη Μανιταρόσουπα, τέλεια για το κρύο

Πολλές από αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, άρα πολύ θρεπτικές για τον οργανισμό και τη σωστή του λειτουργία, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και αντιμετωπίζουν τα συχνά κρυολογήματα, είναι εύπεπτες και δεν βαραίνουν το στομάχι, ακόμα κι αν καταναλωθούν αργά το βράδυ και ενυδατώνουν τον οργανισμό γιατί κατά ένα μεγάλο βαθμό αποτελούντ

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα-πατσαβούρα

Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού φροντίζουμε το πόσα φύλλα θα βάλουμε στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος της πίτας. Σημαντικό είναι να καλυφτεί η φέτα.

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλο για πίτες λεπτό

  2. 1/2 κιλό φέτα

Κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι

Υλικά Συνταγής
Για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι (νουά ή ποντίκι)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
σπάγκος μαγειρικής

Η συνταγή της ημέρας: Φακές superfood

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. φακές Εγγλουβής (Λευκάδα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ. πλιγούρι
1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι

Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
     
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
     
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
     
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
     
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
     
  • μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

Χυλοπίτες με γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα

Υλικά

2 μερίδες

  1. 1 πακέτο χυλοπίτες

  2. 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  3. 3 κ.σ. Πολτό ντομάτας

  4. 300 γραμμάρια γαρίδες

  5. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  6. 1 ποτήρι κρασί (λευκό)

  7. Άνηθο

  8. Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Κυριακάτικη συνταγή: Κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα

Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
10 μέτρια σε μέγεθος ξερά κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα)
1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί (ή μισό μισό λευκό και κόκκινο)
1/3 φλ. ξύδι ΤΟΠ με πορτοκάλι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους)

Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ