Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς να βράσεις… νερό

Η μαγειρική βασίζεται εν πολλοίς στη σταθερότητα, σε πράγματα που έχουμε μάθει και επιστρατεύουμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε.

Κι έτσι για να φτιάξεις μακαρονάδα, ξεκινάς απλά-απλά βράζοντας νερό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι ο μοναδικός τρόπος.

Η παράξενη λεπτομέρεια για την πίτσα που μάλλον δεν γνωρίζεις

Η πίτσα αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά ειδικά τα βράδια. Πλέον φτιάχνεται με πολλές παραλλαγές, διαφορετικά ζυμάρια και υλικά. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πάντως έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι στρογγυλή. Πώς ξεκίνησε όμως αυτό και γιατί καθιερώθηκε;

Μην βάλετε ποτέ αυτά τα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων

Ενώ το πλυντήριο πιάτων είναι το όνειρο κάθε νοικοκυράς, καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε σε αυτό. Δείτε ποια είναι αυτά, σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Τα ακρυλικά και τα σκεύη αλουμινίου (πολλά σκεύη ψησίματος είναι φτιαγμένα από αυτό το υλικό) καλό είναι να πλένονται στο χέρι.

Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε εύκολα τον φούρνο σας από τα καμένα λίπη

Τι συμβαίνει όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας;

Η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι.

Η συνταγή της ημέρας: Γλώσσα πανέ ψητή στο φούρνο

Το φαγητό που γίνεται σε λίγη ώρα, το τρώνε οι περισσότεροι και το απολαμβάνουν όλοι!

Το φιλέτο της γλώσσας παίρνει γεύση από τα μπαχαρικά, γίνεται εξωτερικά πανέ, τραγανό ενώ από μέσα μένει ζουμερό και ψήνεται στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Έτσι μπορούμε να το ευχαριστιόμαστε χωρίς τύψεις.

Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ