Την επόμενη ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, σε όλη τη Βρετανία, από τον Βορρά και τα νησιά Σέτλαντ έως τον Νότο και τα νησιά Σίλι, διοργανώθηκαν περισσότερα από 50.000 υπαίθρια πάρτι με πλούσια γεύματα, μπίρα και αλκοόλ, όπως επιτάσσει η παράδοση. Μάλιστα, σε κάποια από τα πάρτι εμφανίστηκαν και μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη συναυλία που παρακολούθησαν 20.000 θεατέςμπροστά από το κάστρο του Ουίνδσορ, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση με 100 χώρες.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απέτισε φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς δήλωσε πως τους προσέχει από εκεί που βρίσκεται και παρακολουθεί με αγάπη.
“Θέλω να πω λίγα λόγια για τον πατέρα μου γιατί πιστεύω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τόσο σημαντικό. Όπως είπε η γιαγιά μου όταν στέφθηκε, η στέψη είναι μια δήλωση των ελπίδων μας για το μέλλον. Και ξέρω ότι είναι εκεί πάνω και μας παρακολουθεί με αγάπη. Θα ήταν μια περήφανη μητέρα” δήλωσε.
