Skip to content
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2025

Τζόνσον και Μπάιντεν: Ενίσχυση στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο επίκεντρο των συζητήσεων

Για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία συζήτησαν σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Την ίδια στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και της οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και να τερματίσουν αποφασιστικά την εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή