Σάββατο, 19 Απριλίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τραμπ εναντίον Κίνας: Απειλεί με δασμούς έως και 245% – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Μοιραστείτε το

Οι ΗΠΑ απειλούν την Κίνα με την επιβολή δασμών ύψους έως και 245% μετά τα αντίποινα που ανακοίνωσε το Πεκίνο, σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, με αποτέλεσμα ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώνεται όλο και περισσότερο.

Το σημείο από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα βασίζεται σε προηγούμενες ενέργειες που έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ για να διασφαλίσει ότι η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του έθνους.

  • Την πρώτη μέρα, ο Πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε την πολιτική του για το America First Trade για να κάνει την οικονομία της Αμερικής ξανά σπουδαία.
  • Την «Ημέρα της Απελευθέρωσης», ο Πρόεδρος Τραμπ επέβαλε δασμούς 10% σε όλες τις χώρες και εξατομίκευσε αμοιβαίους υψηλότερους δασμούς σε χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν τα μεγαλύτερα εμπορικά ελλείμματα, προκειμένου να εξισωθούν οι όροι ανταγωνισμού και να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.
    • Περισσότερες από 75 χώρες έχουν ήδη έρθει για να συζητήσουν νέες εμπορικές συμφωνίες.
    • Ως αποτέλεσμα, οι εξατομικευμένοι υψηλότεροι δασμοί έχουν σταματήσει επί του παρόντος εν μέσω αυτών των συζητήσεων, εκτός από την Κίνα, η οποία ανταπέδωσε.
    • Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της.  

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com