Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Στη Σουηδία η φινλανδή πρωθυπουργός – Στην κορυφή της ατζέντας η διένεξη με την Τουρκία για το NATO

Οι πρωθυπουργοί των υποψηφίων προς ένταξη στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Σουηδίας και Φινλανδίας θα έχουν συνομιλίες σήμερα στη Στοκχόλμη. Η φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν θα είναι η πρώτη επικεφαλής κυβέρνησης που θα υποδεχθεί ο σουηδός ομόλογός της Ουλφ Κρίστερσον αφότου ανέλαβε την εξουσία το φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον

Η συζήτησή τους αναμένεται να επικεντρωθεί στην αποτελματωμένη διαδικασία ένταξης των δύο νορδικών κρατών στο NATO. Φινλανδία και Σουηδία υπέβαλαν αιτήσεις τον Μάιο του 2022, όμως η Τουρκία εμποδίζει την ολοκλήρωσή της εδώ και μήνες.

Μετά τις συνομιλίες η κυρία Μάριν και ο κ. Κρίστερσον θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα.

Επίσης σήμερα αναμένεται στη Στοκχόλμη ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ. Μεταξύ άλλων θα έχει συνομιλίες με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Έμπα Μπους.

Η σκανδιναβική χώρα ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις αρχές του έτους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή