Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025

Σοκ στη Σκωτία: Ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε την ώρα που επιχειρούσε να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ «πέθανε ενώ άνοιγε ένα μπουκάλι κέτσαπ» ισχυρίστηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός από το 2007 έως το 2014 και ιδρυτής του κόμματος Άλμπα, πέθανε ξαφνικά στη Βόρεια Μακεδονία το Σάββατο, σε ηλικία 69 ετών. Είχε εκφωνήσει ομιλία στο Φόρουμ του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην πόλη της Οχρίδας πριν καταρρεύσει στην κατάμεστη αίθουσα, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή.

Μάρτυρας περιγράφει πώς πέθανε ο Άλεξ Σάλμοντ

Ο Μαρκ Ντόνφριντ, διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτιστικής Διπλωματίας, δήλωσε ότι οι παρευρισκόμενοι έτρωγαν μεσημεριανό γεύμα όταν πέθανε ο Σάλμοντ. «Ήρθε μαζί με την Τασμίνα Αχμέντ Σείχ, επίσης από το κόμμα Άλμπα της Σκωτίας και έτρωγαν» δήλωσε στο Times Radio.

Η Τασμίνα φέρεται να είχε πρόβλημα να ανοίξει ένα μπουκάλι κέτσαπ όταν ζήτησε βοήθεια από τον Σάλμοντ. Καθώς την βοηθούσε «έπεσε πίσω στην καρέκλα του, εντελώς ξαφνικά» είπε ο Ντόνφριντ.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε την Κυριακή έκρινε ότι ο πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας υπέστη «μαζική καρδιακή προσβολή». Βοηθοί ανέφεραν ότι ο Σάλμοντ είχε παραπονεθεί για πόνους στο δεξί του πόδι το Σάββατο το πρωί.

Ο Ντόνφριντ είπε ότι ο «χρόνος σταμάτησε» όταν συνέβη το περιστατικό και πως οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 30 λεπτά πριν κηρυχθεί νεκρός. «Ολόκληρο το ξενοδοχείο, ολόκληρο το συνέδριο, ήταν σε κατάσταση σοκ» πρόσθεσε ο Ντόνφριντ.

Δείτε επίσης