Η έφηβη, η οποία είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε στη νοτιοανατολική επαρχία Καχραμανμάρας, διασώθηκε 248 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, σύμφωνα με το Reuters.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το κορίτσι να μεταφέρεται με φορείο προς ένα ασθενοφόρο, καλυμμένο με μία κουβέρτα.
Τρεις γυναίκες και δύο παιδιά διασώθηκαν στην Τουρκία, 9 ημέρες μετά τον σεισμό. Η 42χρονη Melike Imamoglu και η 74χρονη Cemile Kekec ανασύρθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια, στην επαρχία Καχραμανμάρας.
Το βίντεο της διάσωσης, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος της Darica, Muzaffer Biyik, δείχνει τους διασώστες να χειροκροτούν και να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον την ώρα που τοποθετούν την Kekec στο ασθενοφόρο.
Στην Αντάκια – μια άλλη τουρκική πόλη που επλήγη από τους σεισμούς – τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σύμφωνα με το BBC, ότι διασώθηκε μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.
Στο μεταξύ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, αφού έμειναν άστεγοι και επικρατεί πολικό ψύχος.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) μέχρι στιγμής στην Τουρκία έχουν καταμετρηθεί 36.187 νεκροί.