Qatar Airways: Κόβουν την ανάσα οι μαρτυρίες για την «τρομακτική» πτήση με τις αναταράξεις

Οι επιβάτες της πτήσης της Qatar Airways από τη Ντόχα στο Δουβλίνο που χτυπήθηκε από αναταράξεις την Κυριακή περιγράφουν το χάος στο αεροπλάνο με απολογισμό 12 τραυματίες.

Οι επιβάτες της πτήσης διηγήθηκαν πώς σκίστηκαν τα ρούχα τους και το προσωπικό βρέθηκε στον αέρα ενώ το αεροσκάφος έπεσε εκατοντάδες μέτρα χωρίς προειδοποίηση μετά από αναταράξεις.

«Υπήρχε πανικός, το βλέμμα του πανικού παντού», δήλωσε η Emma Rose Power, μία από τους επιβάτες.

Στο τρομακτικό περιστατικό, δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, 8 από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κατά την προσγείωση στο Δουβλίνο.

Οι ταξιδιώτες σοκαρισμένοι περιγράφουν πώς οι αεροσυνοδοί πετάχτηκαν στον αέρα και χτύπησαν στο ταβάνι της καμπίνας του αεροσκάφους.

«Ήταν απλά φρικτό… ποτέ ξανά», είπε ταξιδιώτης, δείχνοντας πώς το σορτσάκι του είχε σκιστεί με κάποιο τρόπο την στιγμή των αναταράξεων, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Eileen, άλλη επιβάτης, είπε ότι δεν είχε ποτέ χειρότερη εμπειρία σε πτήση, εξηγώντας πώς ο σύντροφός της Τόνι αναγκάστηκε να την συγκρατήσει για να μην εκτοξευθεί από το κάθισμα, καθώς κοιμόταν χωρίς ζώνη ασφαλείας. «Ήταν τόσο τρομακτικό… Δεν βιάζομαι να ξαναμπώ σε αεροπλάνο μπορώ να σας πω», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από τις αναταράξεις, που σημειώθηκαν καθώς η πτήση QR17, ένα Boeing 787-9 Dreamliner της Qatar Airways, πέρασε πάνω από το Ιράκ και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε ιατρικά κέντρα στο Δουβλίνο από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που περίμεναν δίπλα στο διάδρομο απογείωσης για να τους παραλάβουν.

Αρκετοί επιβάτες δήλωσαν στο ιρλανδικό RTE πώς η καμπίνα βυθίστηκε ξαφνικά στο χάος καθώς μπήκε σε αναταράξεις την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν φαγητό.

 

Ο Conor Buckley, ο οποίος επέστρεφε από τις διακοπές του στην Ταϊλάνδη, δήλωσε: «Νιώσαμε το αεροπλάνο να βυθίζεται για περίπου 5” και δίπλα μας είδαμε την αεροσυνοδό να ανεβαίνει στον αέρα και να ξανακατεβαίνει κατευθείαν κάτω».

Ο Paul Mocc εξήγησε πώς οι άνθρωποι είχαν χτυπήσει την οροφή και ότι τα αναψυκτικά χύθηκαν στην καμπίνα, αλλά επαίνεσε το πλήρωμα που συνέχισε να εργάζεται παρά τους τραυματισμούς.

«Μπορούσες να δεις ανθρώπους να χτυπάνε στην οροφή, τρόφιμα και πράγματα παντού… σέρβιραν φαγητό εκείνη την ώρα, οπότε πολλοί από το πλήρωμα τραυματίστηκαν, αλλά έκαναν πολύ καλή δουλειά συνεχίζοντας να παρέχουν υπηρεσίες παρά το γεγονός ότι είχαν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά».

Ο Adam Dalton, περιέγραψε τη στιγμή των αναταράξεων «σαν πτώση σε τρενάκι του λούνα παρκ».

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανέφερε ότι η πτήση της Qatar Airways προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως ήταν προγραμματισμένο, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Κυριακής.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο ενός 73χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων όταν πτήση της Singapore Airlines αντιμετώπισε μεγάλες αναταράξεις πετώντας πάνω από τη Μιανμάρ.

Πληροφορίες από Dailymail

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή