Για «πολλά θύματα» κάνει λόγο η αστυνομία της Δανίας από τους πυροβολισμούς που έπεσαν λίγο νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο Field’s της Κοπεγχάγης. Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν.
Οι αρχές δεν μπορούν επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Η αυτόπτης μάρτυρας, Έμιλι Γιέπεσεν, είπε στην εφημερίδα Jyllands-Posten: «Δεν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ξαφνικά, επικράτησε χάος.
«Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.
Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR λίγο νωρίτερα ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι άγνωστο όμως αν σε κάποιους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.
Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.