Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά, είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο της πολιορκούμενης Μαριούπολης που επλήγη από βομβαρδισμό.
Διαβάστε ακόμα: Μυστήριο με τη λέξη «παιδιά» σε θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε
«Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.
Αξιωματούχος από το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν ακόμη απολογισμό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός θεάτρου στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη, αλλά πρόσθεσε ότι το “καταφύγιο άντεξε” και ότι υπάρχουν επιζώντες.
Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο βουλευτής Dmytro Gurin, του οποίου οι γονείς είναι παγιδευμένοι στην πόλη. Μιλώντας στο BBC είπε οτι “είχαμε μια πληροφορία ότι άνθρωποι εκεί επέζησαν”.
Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, ειδικευμένη στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.
Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε από τη δική του πλευρά στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το θέατρο στη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.