Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Εντολή Νετανιάχου για εκκένωση της Ράφα – Φόβοι για 1,5 εκατ. Παλαιστινίους

1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι οι οποίοι κατέφυγαν στην πόλη σε μια προσπάθεια να φύγουν μακριά από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας

Μοιραστείτε το

Εντολή στον ισραηλινό στρατό να εκπονήσει ένα διττό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την εκκένωση αμάχων από τη Ράφα, στη νότια Γάζα και την ταυτόχρονη νίκη κατά της Χαμάς, δήλωσε ότι έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο την ίδια στιγμή εντείνονται οι φόβοι για νέο λουτρό αίματος στην περιοχή, καθώς στη Ράφα υπολογίζεται ότι βρίσκονται 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι οι οποίοι κατέφυγαν στην πόλη σε μια προσπάθεια να φύγουν μακριά από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς να εξοντώσουμε τη Χαμάς και να αφήσουμε τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα» δηλώνει ο Μπ. Νετανιάχου προσθέτοντας ότι «οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες».

Ωστόσο όπως επισημαίνει το Al Jazeera «δεν υπάρχουν εν εξελίξει διαδικασίες για απομάκρυνση των κατοίκων στη Ράφα».

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέα φονική αεροπορική επιδρομή εναντίον της Ράφα, παρά τις επικρίσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τις προειδοποιήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων για μεγάλο αριθμό νεκρών μεταξύ των Παλαιστινίων, εάν ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει την στρατιωτική επέλαση στην πόλη.

Σημειώνεται ότι χθες, η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει καμία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η δεινή κατάσταση των αμάχων και ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε την απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς ως «υπερβολική».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.