Ενώ η ομάδα είχε βρει ότι οι δύο μαύρες τρύπες περιστρέφονται με παρόμοιους ρυθμούς, το M87 είναι πολύ πιο μαζικό από την Sagittarius A, είπαν οι επιστήμονες, επομένως η Sagittarius A έχει λιγότερη απόσταση να καλύψει και περιστρέφεται περισσότερες φορές ανά περιστροφή σε σχέση με τον M87.
Η Sagittarius Α «περιστρέφεται πολύ πιο γρήγορα (σε σύγκριση), όχι επειδή έχει μεγαλύτερη γωνιακή ορμή περιστροφής, αλλά επειδή έχει λιγότερη απόσταση να διανύσει όταν περιστρέφεται μια φορά», εξήγησε η ομάδα μελέτης.
Η γνώση της μάζας και της περιστροφής μιας μαύρης τρύπας βοηθά τους αστρονόμους να καταλάβουν πώς μπορεί να σχηματίστηκε και να εξελιχθεί η μαύρη τρύπα..
Οι μαύρες τρύπες που σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μικρότερων μαύρων οπών θα έχουν συνήθως χαμηλή τιμή περιστροφής, δήλωσε ο Dejan Stojkovic, καθηγητής κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο. Ωστόσο, μια μαύρη τρύπα που φτιάχτηκε με συσσώρευση περιβάλλοντος αερίου θα είχε υψηλή τιμή σπιν.
Ο ρυθμός με τον οποίο περιστρέφεται η Sagittarius Α θα έδειχνε ότι ένα σημαντικό μέρος της μάζας της μαύρης τρύπας προήλθε από τη συσσώρευση αερίων.
«Τελικά, θέλουμε να μετρήσουμε τις ιδιότητες του κέντρου του γαλαξία μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε για την ιστορία και τη δομή του γαλαξία μας, να δοκιμάσουμε τις θεωρίες μας ή ακόμα και να συμπεράνουμε την ύπαρξη μερικών πολύ ενδιαφέροντων και συναρπαστικών αντικειμένων όπως οι σκουληκότρυπες», πρόσθεσε ο Stojkovic, ο οποίος ήταν ο κύριος συγγραφέας του 2019. μελέτη για τις υποθετικές δομές.