Επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Στην Ελλάδα δίνουν μαχητικά αλλά στην Τουρκία μόνο κυρώσεις

Μοιραστείτε το
Σε ημερήσια διάταξη πλέον η ενασχόληση του Ταγίπ Ερντογάν με την Ελλάδα, ενώ στο στόχαστρό του γιαλαντζί σουλτάνου μπήκαν και οι ΗΠΑ για το θέμα των F-16 και των κυρώσεων.
«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, o Τούρκος πρόεδρος.
«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ;», ανέφερε προκλητικά ο Ερντογάν.
«Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική», είπε ο Ερντογάν.
Σχετικά με τη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θα μου πει ποιον θα συναντώ».
«Δεν ανήκουμε ούτε μόνο στη Δύση ούτε μόνο στην Ανατολή . Ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας γεωγραφικά ανήκει στα ανατολικά. Αναπόφευκτα, μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση να μπούμε σε διαφορετικές αναζητήσεις», δήλωσε.
Παράλληλα εκτόξευσε πυρά κατά της Ε.Ε και τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα είναι υπόλογός της: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας κρατήσει για 52 χρόνια, δεν θα μας αφήσει να την ενταχθούμε και μετά, θα πει “Γιατί συναντηθήκατε με αυτόν , γιατί είδατε τον άλλον ;”. Τα λέμε αργότερα. Θα συναντιέμαι και όταν κάνουμε αυτές τις συναντήσεις δεν θα είμαστε υπόλογοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό το σημείο. Θα συναντηθώ και με τον κ. Πούτιν και με τον κ. Σί και με τον κ. Μόντι».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.