Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025

Εκουαδόρ: Δυνατός σεισμός 5,8 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, την Κυριακή (27/03, ώρα Ελλάδας), στο Εκουαδόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), ο σεισμός έγινε στις 23:28 (τοπική ώρα, Σάββατο 26/03) και είχε ως επίκεντρο την πόλη Εσμεράλδας του Εκουαδόρ.

Μάλιστα, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίστηκε σε 40 χιλιόμετρα.

Επισημαίνεται πως η πόλη Εσμεράλδας βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της χώρας και, σύμφωνα με την απογραφή του 2010 είχε 154.035 κατοίκους. Ακόμα, είναι χτισμένη στις εκβολές του ομώνυμου ποταμού και το λιμάνι της είναι το σημαντικότερο της χώρας ύστερα από αυτό του Γουαγιακίλ.

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, τραυματισμοί ή ζημιές.

Από την πλευρά του, το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Εκουαδόρ κατέγραψε τον σεισμό στην πόλη Εσμεράλδας, με μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις τα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή