Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Διάγγελμα Πούτιν: Το Κίεβο συνομιλούσε με τη Δύση για όπλα πριν την «στρατιωτική επιχείρηση» Ι ΒΙΝΤΕΟ

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη εποχή, πριν από ιστορικά γεγονότα. Θα αποφασίσουμε τα επόμενα στάδια της στρατιωτικής επιχείρησης βήμα προς βήμα», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμα του προς το ρωσικό κοινοβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

«Πραγματοποιώ αυτή την ομιλία σε μια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη, κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, μια εποχή  μη αναστρέψιμων αλλαγών σε όλο τον κόσμο, των πιο σημαντικών ιστορικών γεγονότων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας».

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα έκανε τα πάντα για να επιλύσει το πρόβλημα του Ντονμπάς ειρηνικά ωστόσο «η Δύση προετοίμασε ένα διαφορετικό σενάριο» και κατήγγειλε ότι το Κίεβο συνομιλούσε με τη Δύση για προμήθειες όπλων πριν την «στρατιωτική επιχείρηση».

«Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο, εμείς κάναμε τα πάντα να τον σταματήσουμε», τόνισε λέγοντας ότι η ευθύνη για την κλιμάκωση στην Ουκρανία βρίσκεται στα χέρια των δυτικών ελίτ. 

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, πραγματικά ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (στην Ουκρανία) με ειρηνικά μέσα. Είχαμε υπομονή, διαπραγματευόμασταν μια ειρηνική διέξοδο από αυτή τη δύσκολη σύγκρουση, αλλά πίσω από την πλάτη μας ετοιμαζόταν ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι  οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στα παγκόσμια πράγματα και πρόσθεσε ότι   η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία μέσω ενός πρωτοφανούς πακέτου κυρώσεων, λέγοντας ότι διακυβεύονται τρισεκατομμύρια δολάρια για τη Δύση, αλλά οι ροές εσόδων της Ρωσίας δεν έχουν στερέψει.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή